Belföld Hírek Térség

Unja az esőt? Rossz hírünk van

Több kültéri programot is elmosott ma az eső, és a következő napok sem tartogatnak sok jót. Maradnak a záporok, zivatarok a térségben. A hét közepére jön egy hidegfront is, de azért kesztyűt nem fogunk húzni miatta.

A munkanapokon talán kevésbé bánja mindenki ha az iroda ablakon kinézve azt látja, hogy szakad az eső, hétvégén azonban különösen bosszantó, ha a lakásban kell ülni. Sajnos a csapadék nem válogat, sem ma, sem a következő napokban nem fog kedvezni az időjárás a kinti kalandoknak.

Az Időkép szerint bár 30 fok közelében lesz a hőmérséklet, vasárnap a napos-gomolyfelhős időben elszórtan újabb záporok, zivatarok alakulhatnak ki. A szél csak zivatarok idején támadhat fel. A csúcshőmérséklet 28 és 33 fok között alakul.

A jövő hét elején folytatódik az előző napokhoz hasonló idő, a napsütést szórványosan záporok, zivatarok zavarhatják meg. Hétfőn nagyobb számban keleten és északkeleten valószínű zivatarok kialakulása, melyeket viharos szél kísérhet, de zivatartól függetlenül is többfelé feltámadhat a nyugati-délnyugati szél. 28-33 fok várható.

Kedden az ország északi megyéiben, illetve keleten lehet több zivatar, helyenként heves vihar. Zivatartól függetlenül is erős, viharos lökések kísérhetik a nyugatias szelet. A legtöbb helyen 30 fok fölötti maximumokat mérhetünk. Szerdán előreláthatólag egy hidegfront érheti el hazánkat, mely szelet, zivatarokat és pár fokos lehűlést hoz.