Hírek Kiemelt hírek Színes

Makocino – online te(l)jeskávé

Makó napelemes kivilágítása, Láriferi ködösítése, a magyar futball hímsovinizmusa, sztárvadászok a Terminátor otthonában. Szombati koffeinbomba: a legforróbb, legpikánsabb és legédesebb hírek kistérségből és nagyvilágból.

Kivilágítás

Napelemek a makói tanyavilágban.

A Makó környéki tanyavilág lakóinak életét könnyíti meg, hogy 9 külterületi megállóhoz szereltek fel lámpákat, ott ugyanis nincs közvilágítás, az áramot napelem termeli az izzóknak – számol be róla a Delmagyar.hu.

„A makói önkormányzat most kilenc helyen – a földeáki, az igási, a kiszombori, a lelei, a palotai és a rákosi út mentén – telepített napelemmel működő lámpákat. Kádár József önkormányzati képviselő elmondta, ezt az agrártárca tanyafejlesztési programjának egyik pályázata tette lehetővé. A beruházás összesen 7,5 millióba került, amiből 5 millió volt a pályázati támogatás, a többi önerő. A programot szeretnék folytatni, mert maradtak olyan külterületi megállók, ahol még mindig megoldatlan a kivilágítás.”

Már nem kell zseblámpával várni a buszt – Napelemek visznek fényt a makói tanyavilágba

A tanyákon élő időseknek, illetve iskoláskorúaknak a busz az egyetlen lehetőség, hogy bejussanak a városba. Nagy könnyebbség, hogy sötétedés után meg van világítva a megálló környéke – mondta Mészáros Sándorné, aki a bogárzói tanyavilág lakója. Mint mondta, ez különösen télen fontos, amikor hamar esteledik, így nem kell zseblámpával botorkálniuk.

Láriferi visszatérése.

Politikai elemzők szerint hamarosan a baloldal újraegyesítésére tehet kísérletet Gyurcsány Ferenc, merthogy az MSZP közelgő tisztújító kongresszusa után sem lesz béke a szocialista pártban, ezért aztán – tiszta sor – jő Láriferi! Visszajő! – fogalmaz a Magyar Idők Online.

„Gréczy Zsolt DK-honatya ugyan megpróbál ködösíteni, szánalmas Fidesz-teóriákról beszél, ám a végén csak kinyögi: Gyurcsány Ferenc nem pusztán a demokratikus oldal, hanem az egész magyar belpolitika egyik legfontosabb szereplője, és a jövőben is az marad.”

Szorítunk Feriért | Magyar Idők

Politikai elemzők szerint hamarosan a baloldal újraegyesítésére tehet kísérletet Gyurcsány Ferenc, merthogy az MSZP közelgő tisztújító kongresszusa után sem lesz béke a szocialista pártban, ezért aztán – tiszta sor – jő Láriferi! Visszajő! Nem is volt ez kérdés sosem. Gréczy Zsolt DK-honatya ugyan megpróbál ködösíteni, szánalmas Fidesz-teóriákról beszél, ám a végén csak kinyögi: „Gyurcsány Ferenc …

Focianyu

Nők a pályán.

Csepelyi Adrienn újságíró idén adta ki első saját regényét Belemenés címmel, a Zoom.hu többek között arról faggatja, mit keres egy fiatal lány akár egyedül is a kapu mögötti szektorokban a magyar válogatott meccsein vagy Liverpoolban.

„Magyarországon teljesen evidens volt sokáig, hogy a nő otthon marad, háztartást vezet, gyereket nevel, és az skandallum, ha el akar menni egy héten egyszer focimeccsre. Sőt: focizni akar? Na, azt felejtsük el gyorsan. Manapság is az a nézet, hogy a nőket biztos csak a Ronaldo külseje miatt érdekli a játék. Miközben öröm olvasgatni a hímsoviniszta hozzászólásokat egy-egy női sportolóról szóló hírek alatt. Nálunk a társadalmi nem fogalmának a létezését sem akarják elfogadni. Angliában eszébe sem jutott megkérdezni tőlem senkinek, hogy miért szeretem a focit, legfeljebb azt, hogy miért pont a Liverpoolt.”

„Ameddig nálunk a családokat szétszedi a futball, nem lesz változás” – interjú Csepelyi Adrienn-nel

„Ameddig nálunk a családokat szétszedi a futball, nem lesz változás” – interjú Csepelyi Adrienn-nel Az civilben újságíróként dolgozó Csepelyi Adrienn idén adta ki első saját regényét Belemenés címmel. A könyvben egyszerre van ott a harapható kelet-magyarországi gyerekkor bemutatása, és a fociért az egészségesnél talán egy fokkal jobban rajongó hülyék minden öröme és szenvedése.

Sztárles

Celebvadász házaspár.

Arnold Schwarzeneggerrel, Jason Stathammel és Sylvester Stallonéval az oldalán bulizott a sztárvadász duó, Engyel Réka és Almássy Dávid múlt héten, mégpedig a Terminátor otthonában – számol be róla a Blikk Online.

„Összefutottunk, beszéltünk, és mondta, hogy vigyem el Rékát magammal a bulira. Nagyon klassz este volt, rengeteg sztárral. A feláldozhatók című film szinte összes szereplője ott volt. Arnold háza nagyon szuper. Belül nem lehetett fotózkodni, az esemény legnagyobb része a kertben volt élő zenekarral. A mulatság úgy éjfélig tartott – mesélte Dávid.”

Schwarzeneggernél, világsztárokkal bulizott a magyar sztárvadász pár

Arnold Schwarzeneggerrel (70), Jason Stathammel (50) és Sylvester Stallonéval (71) az oldalán bulizott a sztárvadász duó, Engyel Réka és Almássy Dávid múlt szombaton – mégpedig a Terminátor otthonában! A házaspárt legutóbb tavalyelőtt mutattuk be a Blikkben, amikor együtt pózoltak egy korábbi képen a 2016-ban elhunyt Bud Spencerrel (†86).