Hírek Kiemelt hírek

Jó reggelt, Makó!

Mintát vettek a Marosból, Földeákon is tárgyalt a képviselő testülettel Lázár János, a térség országgyűlési képviselője, véget ért a Pápay-napok és Dózsa-gála volt Kiszomboron – tegnap ezekkel vártuk Önöket!

Idén első alkalommal vettek mintát a Marosból: ha mindkét vízminta megfelel, kinyithat a szabadstrand. Földeákon is tárgyalt a képviselő testülettel Lázár János, a térség országgyűlési képviselője, hogy megvitassák a település jövőképét. Véget ért a Pápay-napok a Pápay Endre Oktatási Intézményben. Az ötnapos rendezvény során számos programmal készültek a gyerekeknek. A Pápay-napok utolsó napján a rendőrség és a tűzoltóság munkáját ismerhették meg a gyerekek.

A Fiatal Gazda pályázati kiírását és egy közönségszavazást is megnyert a makói Fekete Tímea. A mezőgazdaságban dolgozó Timi a munka mellett edzéseket is tart Makón és Apátfalván. A makói és térségi nyugdíjas klub tagjai által készített hímzésekből nyílt kiállítás a Hagymaházban. Terítők és ruhaneműk is találhatóak a tárlaton. Gáláztak a kiszombori általános iskolában – a Dózsa-gála már hagyománynak számít a településen.

Bemutatkoztak a kiszombori tehetségek a Dózsa-gálán – Makó Híradó

A hagyományokhoz híven a tanév végén bemutatták tudásukat a kiszombori általános iskolások. A tizedik Dózsa-gálát közös táncolás zárta, amelyben 120 diák vett részt.

Belföld – Orbán: népességcsere zajlik Európában, hogy a spekulánsok sokat kereshessenek. Kizárta Toroczkait a Jobbik, illetve itt tájékoztatást olvashatnak a 2018. évi nyári diákmunkáról.

A népi hiedelem szerint, ha Medárdkor esik az eső, akkor a következő negyven napon hasonló lesz az időjárás. Fordítva is igaz: ha nem esik, akkor negyven napos szárazság következik. Hajnalban már dörgött, az időjósok szerint pedig napközben 27-31 fok is várható, záporeső, zivatar kísérettel. 

Ha igazak a hírek, péntek késő este elkapták azt a medvét, amely Észak-Magyarországról indult el az Alföld felé. A jószágot Sándorfalva környékén kábították el. Az országjáró mackó tiszteletére hallgassuk meg Pap Rita kedves kis nótáját.