Hírek Kiemelt hírek Színes

Az eső sem tudta elvenni a túrázók jókedvét

Nem kedvezett az időjárás az V. Torontál Kaland- és Kerékpártúrának: a résztvevők a főtéren felállított sátor alá húzódtak az eső elől. A versenyzők és a szervezők viszont kitartóak voltak, ahogyan elvonultak az esőfelhők, megtartották a versenyt.

Több állomáson, elméleti és gyakorlati feladatokkal is készült a Kiszombori Szabadidős és Természetbarát Sportegyesület mára a kerékpárosoknak, immáron ötödik alkalommal. Balázs Zoltán, az egyesület tagja elmondta: az első túra a falunapok alkalmából lett megszervezve, mostanra viszont különálló programmá nőtte ki magát.

navigate_before
navigate_next

Az állomásokból álló, akadálypályákkal tarkított túra elemei minden évben megújulnak, idén is változatos feladatokkal készültek a résztvevőknek, az időjárás viszont az utóbbi négy évvel ellentétben nem kedvezett nekik. A sátor – ahol a gulyásleves is készült – biztos pont volt a nehézségek ellenére is. 

– A hangulathoz nagyon illik a gulyásleves, úgyhogy bízom benne,  hogy majd ízleni is fog a résztvevőknek – mondta el Darvas Irén. Egy kutya is csatlakozott hozzájuk, aki a készülő gulyáslevest is kíváncsian figyelte, de a résztvevőkkel is megismerkedett egy-egy jutalomfalat reményében.

Badics István a kezdetektől résztvevője a túráknak, tagja az egyesületnek is. Az eső az ő kedvét sem tudta elvenni, mint elmondta, azért tartja fontosnak ezeket a programokat, mert ilyenkor összejönnek az emberek, hogy sportoljanak és hogy jól érezzék magukat.

Amennyiben pedig a nap is kisüt, a túrát is megtartják, hiszen a kupa még gazdára vár.

Frissítés: a versenyzők kitartóbbak voltak az időjárásnál, miután elvonultak az esőfelhők, öt csapattal megtartották a versenyt. A fotókat köszönjük Tóth Boginak!

navigate_before
navigate_next