Hírek Kiemelt hírek Makó Színes

Meglátogatták a rendőrséget és a tűzoltóságot a pápays gyerekek

A Pápay napok utolsó napján a rendőrség és a tűzoltóság munkáját ismerhették meg a gyerekek: kipróbálhatták, milyen tűzoltónak lenni, ujjlenyomatot vettek tőlük és azt is megtudhatták, hogyan kell sérülés nélkül ártalmatlanná tenni valakit.

A Pápay napok utolsó napján tartják a multikulturális napot, melynek minden évben más témát választanak, idén úgy döntöttek, hogy megismerkednek a rendőrség és a tűzoltóság munkásságával – mondta el Bozsoginé Kovács Tünde. Az intézmény gyógypedagógusa hozzátette: az év folyamán tartottak olyan osztályfőnöki órákat, mikor a rendőrök a különböző korcsoportoknak tartottak közlekedéssel, bűnmegelőzéssel kapcsolatos órákat, és úgy gondolták, a programsorozat zárásaként most ők látogatnak el hozzájuk.

A rendőrség a makói tűzoltósággal közösen szervezte a délelőttöt, amelyen mintegy 110 gyermek vett részt. Próbariasztással kezdődött a nap, amit intézkedéstaktikai bemutatók követtek, majd kisebb csoportokban járhatták végig az állomásokat a pápaysok, ahol a különböző eszközöket is megismerhették. Decsiné Oláh Zsuzsanna rendőr főtörzsőrmester kiemelte: fokozottan figyelnek a sérült gyermekekre, hiszen az állapotukból adódóan jobban ki vannak téve a bűncselekményeknek.