Belföld Hírek Kiemelt hírek

Kizárta Toroczkait a Jobbik

Sajtóinformációk szerint a párt etikai bizottsága csütörtök este erről döntött, ezt később közleményben is megerősítették. Az ásotthalmi polgármester mindenesetre továbbra is készül a zászlóbontásra Dúró Dórával, amelynek most már a programja is nyilvános.

Megszületett a döntés Toroczkai László kizárásáról az etikai bizottság ülésén, ám a párt sajtóosztálya először csak csak annyit közölt, hogy elsőkét az érintettel szeretnék közölni a döntést. Nem sokkal később azonban közleményben jelezték, a hír igaz. Az ásotthalmi polgármester korábban kijelentette, nem akarja önként elhagyni a pártot, amibe rengeteg ember – többek között ő is – az életét tette bele.

– Ezt a politikai közösséget nem Vona Gábor teremtette meg, nagyon sok embernek benne van az élete, többek közt ez enyém is, és ezt nem könnyen akarjuk odaadni azoknak, akik elkezdtek szembefordulni azokkal az elvekkel, amelyeket mi a kezdetektől vallottunk – nyilatkozta nemrég.

Nem voltak azonban illúziói sem, tudta mit várhat a pártvezetéstől, hiszen a fegyelmi bizottságban többek között Szabó Gábor Jobbik-pártigazgató édesapja és Vona Gábor testőre ülnek.

Toroczkai László egyelőre nem kommentálta a hírt, a közösségi oldalára azonban kikerült a június 23-i zászlóbontás programja, amelyen Dúró Dóra és vélhetően a férja, Novák Előd is ott lesz.

Frissítés: Toroczkai László szerint pillangóból lett hernyó a mostani Jobbik, Vona Gábor nem tud a miniszoknyás kíséret nélkül élni

– A Szabó Gábor pártigazgató édesapjával és Vona Gábor testőrével felálló, vélhetően nagyon független etikai bizottság kizárt a Jobbikból – írja közösségi oldalán Ásotthalom polgármestere.

Toroczkai szerint a Jobbik ezernyi lyukon keresztül szivárog már régóta. A szivárogtatás is nagy baj, de még nagyobb a tagság átverése, hazaárulókkal való titkos együttműködések, belülről irányított lejárató kampányok a nem eléggé bólogató jobbikosok ellen, a pénzen vett lojalitás, a zsarolások, az antidemokratikus működés, az a mocskos munka, amellyel az alulról építkező őszinte mozgalomból egy elvtelen, hazug bizniszpártot csináltak – sorolja a párton belüli problémákat.

Azt is kiemelte, és talán ez mutatja be legjobban a párt helyzetét, hogy a Jobbik átalakulása fordított volt, „pillangóból lett Hernyó”. Őket pedig azért kellett kiszorítani, mert ezt akadályozták, a szerinte rossz irányba tartó átalakulást levezénylő, Sneider Tamás elnökségét is kitaláló Vona Gábor visszatérésének.

– Vona Gábor ugyanis nem tudja elengedni a hatalom gyűrűjét, nem tud a miniszoknyás kíséret nélkül élni – mondja Toroczkai.

Az ásotthalmi polgármester ugyanakkor azt is hozzátette bejegyzésében, hogy a bajtársi közösség – amely lassan két évtizede formálódik – azonban megmarad, sőt tovább fog növekedni, újabb és újabb csatlakozókkal, de már nem a Jobbikon belül, és még csak nem is a Jobbik körül.