Hírek Makó Színes

Jó reggelt, Makó!

Gálával zárta a tanévet a Maros Táncegyüttes, egyedülálló a Pápay-napok népdalversenye, közösségi összefogással zajlik a temető helyreállítása Makón – tekintse át velünk röviden a tegnapi nap legfontosabb híreit!

A tegnapi napon gálával zárta a tanévet a Maros Táncegyüttes, de nyáron sem fognak unatkozni a táncosok, hiszen több bel- és külföldi meghívásnak tesznek eleget. Szegedről, Hódmezővásárhelyről, Szentes és Makóról is érkeztek tehetséges kis és nagy diákok a Pápay-napok keretén belül megrendezett, egyedülálló népdalversenyre. Megkapták érmeiket az ifjú kézilabdások: a Makó KC nyerte a férfi NB II-es ifjúsági bajnokságot, az ifjúsági női csapat bronzérmet szerzett. A Makói Bajnokok is bemutatták tudásukat: a Nokedlikkel és a Hőshatossal is versenyeztek az óföldeáki Návay Aranka Idősek Otthona kertjében rendezett sportnapon.

A tegnapelőtti vihar hatalmas károkat okozott a városban: közösségi összefogással zajlik a temető helyreállítása Makón. A Földművelésügyi Minisztérium pályázatának köszönhetően a makói térségben kilenc napelemes lámpatestet tudtak telepíteni az út menti buszmegállókhoz. Az utak és a járdák rendbetétele a földeákiak legfőbb igénye – derült ki a helyi képviselő-testület tegnapi ülésén.

Lázár János a Fidesz aranytartaléka – ezt állítja a kríziskommunikációs szakember, a Budapesti Metropolitan Egyetem docense, aki az ATV Egyenes beszédében elemezte térségünk országgyűlési képviselőjének politikai pályaívét. Novák Előd szerint bőkezűen jutalmazzák a lojális képviselőket a Jobbikban, a párt volt alelnöke nem tudta tovább nézni ezt a dőzsölést, lemondott kuratóriumi tagságáról.

A mai napon kiállítás nyílik Makó és a térség nyugdíjas klubjainak hímzéseiből, illetve a televízió-képernyők előtt egy szegedi virtuózért, Balázs-Piri Somáért is izgulhatunk.

A mai napot pedig Chet Faker és Marcus Marr dalával indítjuk!