Hírek Kiemelt hírek Színes

Bemutatkoztak a kiszombori tehetségek a Dózsa-gálán

A hagyományokhoz híven a tanév végén bemutatták tudásukat a kiszombori általános iskolások. A tizedik Dózsa-gálát közös táncolás zárta, amelyben 120 diák vett részt.

– Ez egy olyan műsor, amelyik igyekszik könnyeden lezárni a tanítási évet. Itt nincs már szó tanulásról, itt azokról a szakköri tevékenységekről van szó, amelyeket a gyerekek év közben, a tanítás után végeznek – mondta el Szabóné Vígh Erzsébet. A Kiszombori Dózsa György Általános Iskola intézményvezető kiemelte: idén nemcsak az iskola szakköreiben zajló munka eredményét láthatják a résztvevők; azok a diákok is bemutathatják tehetségüket, akik az iskolán kívül gyarapítják tudásukat.

Gitárkoncert, vetítés, mazsorett, néptánc, balett és természetesen a sport is helyet kapott a gálán. A 14 éves Gera Bazsó a gitárzenekar tagja, szavalóversenyeken is részt vesz, a gálán mégis szólóban énekelt. A fiatal énekes hamarosan külföldön is bemutatja tudását, Czibolya Kálmánnal és a videóműhellyel Dél-Koreába látogat, ahol a filmezés mellett egy tehetségkutatóban is szerepel majd.