Hírek Színes

Virtuózok finálé: a szegedi Balázs-Piri Soma is a döntőben

A 14 éves zongorista miután megnyerte korcsoportja, a kicsik döntőjét, holnap a másik két korcsoport győztesével lép színpadra, hogy megküzdjenek az abszolút első helyért és a vele járó New York-i útért, illetve az egy éven át tartó havi egymillió forintért.

A szegedi Juhász Gyula Általános Iskola 7. osztályos tanulója öt éve tanul zongorázni a Király-Kőnig Péter zeneiskolában, Sóti Szobonya Emőkénél. Ez idő alatt számtalan hazai és nemzetközi zongoraversenyen bizonyított. A Virtuózokba kíváncsiságból jelentkezett, hogy megtudja, mennyit fejlődött – árulta el Soma.

A sok munka pedig meghozta gyümölcsét, hiszen előző héten egy nagyon nehéz darabot, Mendelssohn g-moll zongoraversenyének III. tételét játszotta, amivel levette a zsűrit a lábáról. Az ifjú zongorista játéka és előadása nemcsak meglepte a döntéshozókat, hanem meg is győzte őket, hiszen Soma lett korcsoportjának nyertese.

Most pénteken viszont újra zongora mögé ül, hiszen a finálé még előtte áll: Beke Márk harsonással és Ninh Duc Hoang Long operaénekessel lép színpadra, hogy eldőljön, ki lesz a nyertes. Természetesen, hogy mit játszik az titok, de annyit elárult nekünk, hogy sokat gyakorolt és biztosnak érzi magát. A negyedik évad fináléján ráadásul a közönség kezében van a döntés, hogy ki legyen a nyertes, aki az Armel Operafesztivál szervezésében felléphet a New York-i Carnegie Hallban, amely a világ egyik klasszikus zenei fellegvára.

A Finálé végéig lehet szavazni az alapdíjas, a +36-20/30/70-4422-999-as számokon SMS-ben (a SOMA szó beírásával), illetve az ingyenes MédiaKlikk Plusz applikáció használatával.  

 

Borítókép: virtuozok.hu / Kaszner Nikolett