Hírek Kiemelt hírek Makó Színes

Tanévet zárt a Maros Táncegyüttes

Már csak pár nap van hátra az idei iskolai tanévből, a Maros Táncegyüttes, illetve a Makói Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola néptánc tagozatos csoportjai egy gála keretén belül lezárta a 2017/2018-as szezont. A nyarat aktív pihenéssel töltik a táncosok: számos fellépésnek fognak a makóiak eleget tenni.

A nyári időszakban sem fog unatkozni Tóthné Döme Mária és a Maros Táncegyüttes. Bár csütörtökön évzáró rendezvényre invitálták az érdeklődőket a Hagymaházba, a tanév nem jelenti azt, hogy pihennének a táncosok. Több bel- és külföldi meghívásnak tesznek eleget – fogalmazott Tóth Döme Mária köszöntőjében.

Az évzárón is a Maros Táncegyüttes zenekara kísérte élőben a csapatokat. A délután során a Gyöngyvirágok, a Mákvirágok, a Margaréta, a Pántlika-Boglárka, a Pipacs-Boróka, a Maros, a MÖTYKE-ttő és a MÖTYKE csoportok táncosai mutatkoztak be. Kriván Kata hat éve kezdett el táncolni. Kata a Kálvin Téri Református Általános Iskolába jár és iskola után nemcsak néptáncon, hanem kézilabdán és a Kung-fu edzésen is részt vesz.

– Egy picit nehéz összeegyeztetni ezt a három dolgot, és igazából csak a péntek, illetve a hétvégém szabad – árulta el Kata. A Maros Táncegyüttes próbáit szereti, sokat gyakorolnak. – A mai produkciónkat körülbelül 4-5 hónapig tanultuk. Nem volt könnyű. Nekem a kedvenc tájegységem a mezőségi, mert sok benne a pörgés, de ma szatmári táncot adunk el. Ez a viselet is van rajtam.

navigate_before
navigate_next