Belföld Hírek Kiemelt hírek

Novák: Bőkezűen jutalmazzák a lojális képviselőket a Jobbikban

Nettó 400 ezer forintos fizetést kapnak a Jobbik Magyarországért Alapítvány kasszájából a pártvezetéshez lojális politikusok Novák Előd szerint. A párt volt alelnöke nem tudta tovább nézni ezt a dőzsölést, lemondott kuratóriumi tagságáról.

– A közösség pénzét hatalomtechnikai célokra akarják felhasználni, a párt csőd közeli anyagi helyzetében sem szégyellve nettó 400 ezres fizetéseket osztani a képviselői tiszteletdíjak mellé a pártvezetéshez lojális politikusoknak – írja Facebook oldalán Novák Előd.

A Jobbik korábbi alelnöke azt is hozzátette miközben a kisemberektől is pénzt kéregetnek az ÁSZ-bírságra, ez a dőzsölés morálisan vállalhatatlan számára, aki a politikusi álláshalmozás ellen mindig küzdött, most ráadásul csak dupla fizetésekről van szó, dupla munkáról még papíron sem.

Azon is felháborodott, hogy a párt az ÁSZ-bírságra gyűjtött pénzt is felélte, pedig nem ezt ígérték (hanem a bírságra fordítást, vagy ha mégsem kellene, akkor az adományozóknak való visszafizetést), ráadásul még így is százmillió forintnál is nagyobb kampánytartozás van a Magyar Posta felé.

Az utolsó csepp a pohárban viszont Jobbik Magyarországért Alapítvány kuratóriumának döntése volt számára, amelyben ülve május 29-én először még nagy nehezen még sikerült 2-2 es döntetlennel megakadályoznia, hogy a mandátumát a ciklusváltással elvesztő, 4 Jobbikos képviselő a még 3 hónapig egyfajta végkielégítésként folyósított, teljes mértékű képviselői tiszteletdíja mellé, párhuzamosan a pártalapítványtól is hasonló nagyságú, konkrétan nettó 400 ezres juttatást kapjon „szakértésért”.

Novák Előd azt is megjegyezte, hogy ugyanígy kap mandátumának több mint négy évvel ezelőtti megszűnése óta folyamatosan Pörzse Sándor lényegében teljes képviselői fizetést hol a frakciótól, hol a pártalapítványtól, miközben az érdemi munkavégzése gyakorlatilag nulla.

Az elnökség azonban szerinte nem tűrte, hogy megpuccsolta a kifizetések leszavazását, a kuratórium elnöke két nappal később ismételt szavazást kérve 3-1 arányban már átnyomta ugyanazt a gátlástalan javaslatot. Újabb három nap elteltével az egyik kurátor látszólag meggondolta magát, a meghozott határozatot ismét felülbírálták.

Ezzel azonban még mindig nincs vége a trükközésnek Novák szerint, mert a pártvezetés köréből olyan információhoz jutott, hogy más keretből, diszkréten bújtatva, de ugyanúgy kifizetik a 400 ezreket négy éven át, most még a sajátos végkielégítésként folyósított képviselői tiszteletdíjakkal párhuzamosan is.