Hírek Makó Színes

Egyedülálló a Pápay-napok énekversenye

A Pápay Endre Oktatási Intézmény névadójáról elnevezett napok egyik egyedülálló programja, hogy megyei népdalversenyt szerveznek a tanulásban, illetve értelmileg akadályozott tanulók számára. Idén közel 30 gyermek mutatkozott be a zsűri előtt.

Szegedről, Hódmezővásárhelyről, Szentes és Makóról is érkeztek tehetséges kis és nagy diákok a Pápay-napok keretén belül megrendezett népdalversenyre. A megmérettetést négy éve találták ki az intézményben: itt mindenki nyertes, hiszen már azzal is sokat kamatoztatni, mivel magabiztosságot éreznek, hogy kiálljanak mások elé énekelni.

Vargáné Szalados Klára megbízott igazgatótól megtudtuk, az énekverseny zsűrijét Szirbikné Baranyi Éva nyugdíjas pedagógus, Nyári Ágnes, a József Attila Gimnázium énektanára, Guti Kíra, bartókos diák, illetve maga a direktor alkotta. Kíra nemcsak értékelt, hanem egy népdalcsokorral is érkezett.

– Ennek a népdalversenynek mi voltunk a kitalálói és helyt adói. Mivel a megyében a gyógypedagógiai intézmények tanulóinak nem szerveződött ilyen, ezért a mi kolléganőnk kitalálta, hogy összefogja és helyet ad neki – fogalmazott Vargáné Szalados Klára.

A pápays Cseh Marci nemcsak énekel, de alkot is – rajzait az ebédlőben is meg lehet tekinteni. A hatodik osztályos fiú egyik kedvence a Tankcsapda, az autós utazások során szívesen énekel a magyar bandától valamit az apukájával.  A 12 éves szegedi Kolompár Laura és a 11 éves szentesi Puja Márkó is megmérette magát. A diákok elmondták: nagyon szeretnek énekelni, akár egyedül, de a családdal is.