Kiemelt hírek Makó

A Nokedlikkel és a Hőshatossal is versenyeztek a Makói Bajnokok – galériával

A vásárhelyi Nokedlik, a Makói Bajnokok, az SZGYF Nyikorgó Székek, az óföldeáki Amúgy Nem Értünk Hozzá, a kisteleki Hőshatos, a Szegedi Gepárdok, valamint az ásotthalmi Rém rendes csapat, az ópusztaszeri Ópuszi, a mórahalmi Mókusok és a ruzsai Sanyi angyalai csapatai vettek részt ma az óföldeáki Návay Aranka Idősek Otthona kertjében rendezett sportnapon. Volt mindenféle vidám feladat.

Második alkalommal rendezték meg az SZGYF megyei idősgondozó intézményei versenyét, mely vándorkupáját tavaly a kistelekiek nyerték. Az óföldeáki Návay Aranka Idősek Otthona kertjében kora délelőtt kezdődő sportnap után, az erőtartalékot biztosító lila hagymás zsíros kenyér elfogyasztása után Kiss Ildikó, a Csongrád Megyei Szivárvány Otthon vezetője köszöntőjével, majd Barta Judit énekével és Boros Zsolt szintetizátor játékával kezdődött.

– Ez tulajdonképpen egy közös rendezvény, melyet az első alkalommal a Kisteleki Napsugár Otthon Lakóiért Alapítvány szervezett, azzal a céllal, hogy a hozzájuk tartozó intézmények dolgozói vegyenek részt. Mivel tavaly a vándorkupát mi nyertük meg, ezért a rendezés joga is átkerült hozzánk, ezért vesz rész a ezen a napon három otthonunk is, azaz a vásárhelyi, a makói és az óföldeáki – árulta el Kiss Ildikó. A Csongrád Megyei Szivárvány Otthon vezetője hozzátette, idén az SZGYF szegedi kirendeltsége csapatát is meghívták erre a sportnapra.

Ez alkalommal köszöntötték Szilágyi Lászlónét, a Szivárvány Sportegyesület elnökét aki nemrégiben országos kitüntetést kapott.

Közvetlen a sportversenyek előtt természetesen be is melegítettek a csapatok, hogy ezt követően hol vidám, hol meg figyelmet vagy erőfeszítést kívánó versenyfeladatokat teljesítsenek.

Nagy vidámságot váltott ki a babszem kereső verseny, melyen a bekerített zöldterületre szétszórt 1000 fehér babszemből kellett minél többet megtalálni. Mindehhez nem csak jó szem, de hajlékony derékra is szükség volt. Nagyobb koncentrációi igényelt a zoknidobó verseny, ahol a pár összegöngyölt zoknikat kellett bedobni, egy-egy távolabb lévő (gyakran felboruló) kosárba.

Összpontosítást kívánt és időnként meg is zavarta a csapatokat, amikor sorversenyen medicinlabdát kellett elölről hátra, a lábak között hátraadni, hogy az hátulról már a fejek fölött jusson vissza előre.

Szitán ügyessége kívánt a tojásokat a kalaphoz, majd azokat a fejtetőre csapott fejtetőn úgy a kiinduló ponthoz visszajuttatni, hogy egy tojás és versenyző se sérüljön. Ehhez képest a hula-hop karika derékon való pörgetése egyszerűnek tűnt, bár kemény csípőmozgást kívánt – nagy-nagy nevetések közepette.

A férfiakat sem győzte le a Toldi Miklós-féle erőpróba, csak neki épp nem petrencerudat kellett egy kézzel kitartaniuk, hanem farudat. Rezzenéstelenül tartották, s ha le nem telt volna az idő, alighanem tartanák még ma is. Szintén ügyességet kívánt a chipskarikák hurkapálcával való felszedése, s műanyag edénybe való juttatása – merthogy a hurkapálcát nem kézzel, hanem szájjal kellett tartani.

Ehhez képest a kiskanállal való vízhordás gyerekjátéknak bizonyult. Igaz a távot a vizesvödörtől a célként kijelölt uborkás üvegekig minél gyorsabban – azaz futva – kellet megtenniük a versenyzőknek.

navigate_before
navigate_next

Galériánk.

Az utolsó feladatok közé a léggömb pukkasztás tartozott. Csakhogy ezt egy légpuskával messziről kellett megtenni. A levezető feladat pedig már nem testi, hanem szellemi erőfeszítést igényelt, hiszen írásban kellett nekigyürkőzniük a csapatoknak.