Hírek Kiemelt hírek Makó

Pedagógusnapi díjeső volt a Hagymaházban

Hat makói oktatási intézmény 71 pedagógusát, szakemberét jutalmazta meg pedagógusnap alkalmából az önkormányzat és a Makó Város Fejlődéséért Közalapítvány. Átadták a Hódmezővásárhelyi Tankerületi Központ díjait is.

A Makói Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola tehetséges diákjai köszöntötték énekkel, verssel és hangszeres produkciókkal a József Attila Gimnázium, a Galamb József Mezőgazdasági Szakgimnázium és Szakközépiskola, a HSZC Návay Lajos Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma, a Pápay Endre Oktatási Intézmény, a Makói Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola, illetve a Makói Óvoda szakembereit.

A gyermekkórus műsorát követően Lázár János, országgyűlési képviselő levelét olvasták fel. A honatya üzenetében kiemelte, az oktatás sikeréhez nélkülözhetetlenek a jó tanárok, a modern, hazafias és európai gondolkodású pedagógusok.

– Természetesen, szükség van az állam oldaláról is a professzionalizmusra és a problémákra reflektáló, megértő hozzáállásra. Szükség van a szülők és diákok tudatos részvételére is. Magyarország olyan lesz holnap, amilyenné az iskolák a gyerekeket ma nevelik – hangzott el a levélben.

navigate_before
navigate_next

Farkas Éva Erzsébet polgármester is köszöntötte a pedagógusokat, óvópedagógusokat és azokat a dolgozókat, akik könnyebbé teszik az intézmények életét. A város első embere hangsúlyozta, a tanárok munkája nem könnyű feladat, hiszen naponta, óránként 30 szempárral kell szembenézni, hitelesnek lenni és az érdeklődést fent tartani, illetve a tudást napról napra átadni. Továbbá Balázs József tankerületi igazgató is méltatta az óvónők és tanárok munkáját. Ezt követően átadták a pedagógusnapi díjakat, illetve a Hódmezővásárhelyi Tankerületi Központ elismeréseit is. A délután során hat intézmény 71 szakemberét díjazták.

2 Responses

  1. “köszöntötte a pedagógusokat, óvónőket és azokat a dolgozókat…” – Szeretném tájékoztatni a cikk íróját, hogy az ÓVÓNŐK IS PEDAGÓGUSOK! A dipolmánkban is ez áll: “ÓVODAPEDAGÓGUS”!!!

    1. Kedves Éva! Köszönöm a helyreigazítást, javítom a cikkben a hibát. Tisztelettel, Gajáta Fanni.

Comments are closed.