Hírek

Megkezdték a makói járdák felújítását

Az idei évben 160 millió forintot különített el az önkormányzat a költségvetésből a járdaprogramra. Június elején a Jókai utca felújításával kezdődtek meg a munkálatok – mondták el makói önkormányzati képviselők a Rádió 7 Napraforgó című műsorában.

Czirbus Gábor alpolgármester, Kovács Sándor képviselő és Zsámboki Zsolt, a műszaki csoport vezető volt a rádió vendége szerdán. A makói önkormányzat tavaly indította el az úgynevezett járdaprogramot. Ennek keretében 2017-ben a nyolc egyéni választókerületre összesen 106 millió forintot különítettek el, melynek köszönhetően 4,7 kilométernyi szakaszon épülhetett új járda.

Az idén emelték a tétet: 160 milliót különítettek el, és így mintegy 7 kilométernyi járdaszakasz újulhat meg 27 makói utcában. Térköves burkolattal fogják ellátni ezeket a járdákat, aminek oka, hogy a későbbi esetleges javítások, munkavégzések során ezt könnyebb cserélni. Nyolc makói vállalkozót bízott meg az önkormányzat elvégzésével, és figyelni fognak arra is, hogy az esetlegesen bevont alvállalkozók is makóiak legyenek.

A munkálatok június elején kezdődtek meg a Jókai utcában, és folyamatosak lesznek a nyár folyamán, viszont szeptember végéig minden járdának el kell készülnie. Kovács Sándor képviselő körzetében az Almási utcában, a Justh Gyula utcában, illetve az Üstökös utcában újulnak meg járdaszakaszok. Czrirbus Gábor körzetében pedig a Szegedi utcában, a Szent Gellért utcában, a Nagyér sétányon és a Posta utcában várhatóak munkálatok, amelyekről minden esetben értesíteni fogják a lakosokat.

Járdafelújítás emellett minden évben van a START-munkaprogramnak köszönhetően. Júniusig mintegy 900 négyzetméteren hajtottak végre felújításokat a közmunkások. Ezek inkább kisebb javítások, míg a járdaprogram egy átfogóbb felújítás.

Emellett a Makó-Maroslele összekötő út építése is érinti a város belterületének utcái közül kettőt, így ezek is megújulhatnak. Valamint az új könyvtár építéséhez tartozik egy térrehabilitáció is, amelynek köszönhetően a belváros terei, utcái, járdái megújulhatnak.

Borítóképünk a tavalyi járdaprogramban készült.