Hírek Kiemelt hírek Makó Színes

Jó reggelt, Makó!

Átadták a Pápay díjakat, vízi segítségnyújtásról tanultak a diákok, gálaműsorral zárta a tanévet a VargaBalett, bemutatkozott Rózsasándor az olvasókönyvtárban  – tekintse át velünk a tegnapi nap legfontosabb híreit!

Díjátadóval indult a tegnap délelőtt: 19. alkalommal adták át a Pápay díjakat az iskola emlékkertjében. Eközben a Maros Kalandpartban vízi segítségnyújtásról tanultak a diákok a biztonsági juniálison. Délután gálaműsorral zárta a VargaBalett Táncműhely a 2017-2018-as tanévet; 17 csoportban és 290 növendékkel folyik az oktatás az egyesületnél. A könyvtár olvasótermében Bene Zoltán író Nagy Gábor néprajzkutatóval beszélgetett Az érdemes, nemes Rózsasándor kalandjai című könyvéről, és annak főszereplőjéről.

Restaurálják a városházi raktárban talált egyik Barcsay festményt – hat beadott pályázatból négyet megnyert a makói múzeum és könyvtár, ebből újul meg A kék egű táj is. Lázár Jánost június 4-től a Mezőgazdasági Bizottság tagjává választották.

Bíróság elé került a makói férfi halálát okozó ötfős társaság: tegnap kezdték volna tárgyalni az ügyet, de a másodrendű vádlott nem jelent meg az idézésre, így elhalasztották. „Bonjour!” – mondta az útlevélkezelő annak a koszovói utasnak, aki francia útlevéllel akart átjönni a határon, de nem értette „saját anyanyelvét”, így hamar lebukott.

A mai napot oedig a Lumineers dalával indítjuk!