Hírek Makó Színes

Indiánok táboroznak a Maros-parton

A Makói Óvoda elballagott nagycsoportosai elfoglalták a Zöld-házat, hogy együtt játszanak egy nagyot a szeptemberben kezdődő iskola előtt.

Az EFOP 3.2.9-16 „Nem vagy egyedül” pályázat keretén belül jöhetett létre június négy és nyolc között az indiántábor, amelyben a Makói Óvoda intézményeinek nagycsoportosai vehetnek részt: minden csoport egy-egy napot tölt a Maros-parton.

– Ez egy ajándék a gyerekek számára, hiszen ők már többet együtt nem találkoznak, mert ősztől az iskola várja őket, de ez még egy jó alkalom arra, hogy egy kicsit együtt legyenek, hogy még egy kicsit mókázzanak – mondta el Bába Andrásné intézményvezető.

navigate_before
navigate_next

A gyerekek indiánnevet is választottak maguknak, illetve színes tollakkal díszített fejdíszt is készítettek. A kézműves foglalkozás mellett a mozgás sem maradt el: bemelegítés után kötélhúzás is várta őket, illetve az indiánok életéről is többet megtudhattak az elballagott ovisok.

A pályázatban több program is megvalósult: többek között gólyatréninget tartottak a nyolcadikosoknak, illetve interaktív drog prevenciós kiállítás is létrejött – tájékoztatta portálunkat Tóthé Balázs Andrea szakmai vezető. A projekt célja az óvodai és iskolai szociális segítés fejlesztése a makói járásban.