Belföld Hírek

Dúró Dóra nem adná akárkinek a mandátumát

Közösségi oldalán posztolta az országgyűlési képviselő, hogy „Vona-ember” javára nem mond le a helyéről. A felvetése logikus, de szinte nulla az esélye, hogy ezt az elnökség elfogadja.

– Lemondok mandátumomról, ha azt Toroczkai Lászlónak adják, vagy egy másik olyan jelöltnek, aki hűen képviseli a kongresszus 46%-ának akaratát – kezdi közösségi oldalán a bejegyzését Dúró Dóra, amelyben azt írja, milyen feltételhez kötné a mandátumról való lemondását.

Ezzel gyakorlatilag azt ismeri el, hogy a jelenlegi Jobbikos képviselők közül gyakorlatilag csak ő képviseli a kongresszus közel felének véleményét a parlamentben.

A bejegyzésben arra is felhívja a figyelmet, hogy Mirkóczki Ádám és Gyöngyösi Márton volt az, akik hiteltelenné tették a pártot nyilatkozataikkal, így ők azok, akiknek le kellene mondaniuk.

– Bár Pongrátz András és a Jobbik Mi Magunk Platformja ragaszkodik ahhoz, hogy “a jobbikos képviselői eskü megszegése miatt mondjon le a mandátumáról az a Gyöngyösi Márton frakcióvezető, aki a kizárás kezdeményezésével pártszakadást idézhet elő, illetve az a Mirkóczki Ádám, aki nyilatkozataival hiteltelenné tette a pártot és megtagadta a 2010 előtti Jobbikot”, én nem várom el a tárgyalás témájává tenni azt. Viszont szeretném felhívni figyelmüket jobbikos eskünk általuk nem idézett, első háromnegyedére, melyet sokan megszegnek: “a Szent Koronára esküszöm, hogy a Jobbik Magyarországért Mozgalom országgyűlési képviselőjeként csak és kizárólag nemzetemet és magyar hazámat fogom szolgálni. Ellenállok minden anyagi és hatalmi csábításnak, nem engedek semmilyen külső nyomásnak és fenyegetésnek, óvom és védem nemzetemet a hazugságtól, a nélkülözéstől és a szolgaságtól. Minden erőmmel, tudásommal és tiszta lelkiismeretem megőrzésével azért fogok dolgozni, hogy a magyarság ügyének alázatos és hű szolgálója legyek.” – idéz az esküjükből Dúró Dóra.

A képviselő felvetése egyébként logikusnak tűnik, ezt szinte kizárt, hogy elfogadja az elnökség, így a mandátum sorsa elhúzódhat június 23-ig.