Kiemelt hírek Makó

Jelenleg 48 személyt köröz a makói rendőrkapitányság

Összesen 48 bűncselekmény miatt, de csak 45 személyt köröz jelenleg a police.hu adatai szerint a makói rendőrkapitányság. Közülük. A bűnlajstrom széles: a lopástól a közokirat hamisításon át a kiskorú veszélyeztetéséig sok minden előfordul. A körözöttek közt még egy magyar doktor(nő) is akad.

Tartási kötelezettség elmulasztása miatt keresik az 1980-ban született Megyeri Csanádot. Az Orosházán született férfi ellen a Makói Járásbíróság ma adott ki elfogatóparancsot. A tartási kötelezettség elmulasztása azt jelenti, hogy valaki nem fizeti a neki hatósági határozatban megszabott gyermektartást. Ez bűncselekménynek számít és akár 3 év börtönt is kiszabhatnak miatta, ám aki utólag pótolja elmaradását, annak büntetése korlátlanul enyhíthető.

A bulgáriai Kanobatban 1979-ben született Nazifov Rusi Yusniev ellen közokirat hamisítás miatt adtak ki körözést idén május 28-án.

A török állampolgárságú, 1979-ben Bozovában született Gümös Mustafát idén március óta körözik, zaklatás miatt, miután azt a Szegedi Járásbíróság rendelte el. Ezt a bűncselekményt akár 3 év börtönnel is büntethetik.

Az 1990-ben Makón született Kovács Tibort lopás miatt keresik idén május 24-e óta. Személyleírása szerint 176-180 centi magas, 91-100 kilós, köpcös testalkatú, rövid, ritka hajú, hússzú arcú és barna hajú.

Ittas járművezetésért keresik az 1960-ban Lengyelországban született, lengyel állampolgárságú Smigielski Richardot, idén május 15-e óta. Költségvetési csalás (ezt korábban adócsalásnak nevezték) miatt körözik az 1955-ben Szegeden született Bartos Ferencet, akivel a Szeged Járásbíróságon szeretnének mielőbb találkozni.

A Makón 1974-ben született dr. Furulyás Zsuzsannát tartás elmulasztása miatt körözik idén méjus 7-e óta.

Csalás miatt körözik az 1992-ben Budapesten született Milák József Máriót, közokirat hamisítás miatt a szerb állampolgárságú Idic Samirt, valamint a bolgár Mihaylov Radostin Velevet, illetve a román állampolgárságú Staudt Johannt.

Kiskorú veszélyeztetése miatt körözik az 1982-ben Orosházán született Krobák Gáborné Antal Ágnest, közokirat hamisítás miatt a bolgár Silviya Ivanova Nikolovát. Lopás miatt körözik a 2002-en született Szalma Gábort, közokirat hamisítás miatt Ivanov Kubrat Aspahurovot, illetve a török Topdemir Ahmedet. A Makón 1972-ban született Marsi Sándort testi sértés miatt 2016 júliusa óta körözik.

Négyen a nyilvános körözési listáról.

Az 1975-ben született Demján Anikót lopás, a 40 éves Somlai Andreát pedig lopás és önbíráskodás miatt is körözik. Az 1986-ban született Szűcs Gáborral csalás, az 1975-ben született Manda Petre Florinnal hamis magánokirat felhasználása, az 1985-ben született Zamfirov Nyikolayjal pedig egyedi azonosítójellel való visszaélés okán szeretne mielőtt találkozni a nyomozóhatóság.

A lett állampolgárságú Misina Darja ellen két elfogatóparancsot is kiadtak, egyet lopás, egyet pedig rongálás miatt. A makói születésű Kővári Béla Krisztiánt kábítószer birtoklása miatt körözi a Szegedi Törvényszék Büntetésvégrehajtási csoportja.

A folyamatosan változó, közérdekből nyilvános körözési listán szerepel többen közt – becsületsértés miatt – Kósa Istvánné Pató Rita, a romániai Szovátán született és sikkasztásért körözött Gábor Máté, de az 1971-ben Makón született, s csalás miatt körözött Nagy Csaba is.

Aki bármit tud a keresett személyekről, azt bejelentést tehet róluk bármely rendőrkapitányságon, vagy rendőrnél.