Hírek Kiemelt hírek Makó

Vízi segítségnyújtásról tanultak a diákok

Makóról és a környező települések iskoláiból is érkeztek diákok a biztonsági juniálisra, ahol megnéztek egy vízimentést, és fontos tapasztalatokat gyűjthettek a nyári szünidőre.

Jön a nyár, a szünet, ám ez nem csak pihenéssel és szórakozással, de veszélyekkel is tele van a fiatalok számára. Ez utóbbira készítette fel a diákokat a tizedik, jubileumi biztonsági juniális, amelyet minden évben megszervez a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság.

Ezt a felkészítőt más-más helyszínre viszik évente, ezúttal a Maros Kalandpartba várták a diákokat. A környező települések iskoláiból mintegy 150 gyerek jött, ők először egy kis tornával melegítettek. A szegedi vízimentők és a makói mentőállomás dolgozói bemutatót is tartottak, miközben szakemberek magyarázták folyamatosan, mi történik éppen, illetve mit kell tenni, ha valaki a vízben fuldoklót lát.

navigate_before
navigate_next

A kivonult tűzoltók, rendőrök, mentők eszközeit is meg lehetett nézni, illetve beleülni, ezek közül talán a nyárra és különlegességére való tekintettel a vízimentő hajó volt most a sláger.

– A fő cél, hogy a nyár veszélyeire felhívjuk a figyelmet, az elhangzottakat ezért vissza is kérdezzük a gyerekektől. Emellett viszont minden diák kapott egy kis ajándékot is – tudtuk meg M. Toronykői Márta rendőr alezredestől.

Tar Viktória a makói Szikszai György Református Óvoda és Általános Iskola diákjaként vett részt a felkészítőn, a 14 éves lánynak két évvel ezelőtt egy balatoni nyaralás alkalmával már meggyűlt a baja a vízzel, őt is ki kellett menteni, de az eset szerencsére jól végződött. Azóta viszont nagyon figyel, és úgy gondolja, mindenki sokat tanulhat a hasonló rendezvényekből is.

navigate_before
navigate_next