Hírek Makó Térség

Jó reggelt, Makó!

A Nemzeti Összetartozás Napját ünnepelték Makón és Apátfalván, konferenciával kezdődött a Pápay-napok és szakembereket díjaztak pedagógusnap alkalmából – ezekről is olvashattak tegnap nálunk!

Június 4-én, a Nemzeti Összetartozás Napját tartották Makón és Apátfalván is. A trianoni eseményekről Urbancsok Zsolt makói főlevéltáros beszélt a makói megemlékezésen; az apátfalvi Pódium Színpad pedig rövid darabbal idézte fel a békediktátum előtti és utáni időket.

Fényképeken keresztül mesél a múlt: dr. Espersit János és Boros István katonai hagyatékain keresztül hozták közelebb az első világháború tragédiáját és üzenetét a múzeum kiállításán. A Pápay Endre Oktatási Intézményben már hagyománynak számít, hogy az intézmény névadójára 1 hetet szánnak. Első napon konferencián vehettek részt a pedagógusok.

A kis herceget vitte színpadra a Ladybird Stúdió: a vasárnapi fellépésen makói gyerekek is bemutatkoztak. Megkezdték a pedagógusnapi köszöntéseket. Idén a Szikszai György Református Általános Iskola és Óvodában tüntettek ki egy-egy szakembert.

Sportbotrány Makón: százmilliós tartozást halmozott fel az utánpótlás egyesület: közel 50 millióval tartoznak a sportcentrumot építő vállalkozásnak, 70 millióval az önkormányzatnak, de a működéshez is kellene még 80. Állati jó programokat szervez Zsófia nővér: sünis foglalkozásokat tart Leányvári M. Zsófia.

Állati jó programokat szervez Zsófia nővér – Makó Híradó

Sünis foglalkozásokat tart Leányvári M. Zsófia. Az iskolanővér 11 tüskéshátút nevel, akikkel természetismereti szakkör keretében találkozhatnak a gyerekek. A (nem mindig) szúrós kedvencekkel való foglalkozás többféle képességet fejleszt, és természetes közeget biztosít a fiataloknak. Ma a SZIGNUM Szent István Szabadegyetemének előadásán bárki megsimogathatta őket.

Ma folytatódik a Pápay-napok: díjakat adnak át és koszorút helyeznek el a névadó emlékére. A Koronában Uzsalyné dr. Pécsi Rita tart előadást a gyermeknevelésről. Bene Zoltán könyvét a könyvtárban mutatják be. A keddi, napos napot kezdjük egy Pink számmal.