Kiemelt hírek Makó

Bíróság elé került a makói férfi halálát okozó ötfős társaság

B. János és négy társa ellen emelt vádat az ügyészség amiatt, hogy az öt férfi tavaly áprilisban egy makói kocsmai vita miatt üldözni kezdték az utcán a vitapartnerüket, akit ketten is megütöttek. A második ütés után az áldozat eszméletét vesztette, majd másnap hajnalban a kórházban meghalt. A Szegedi Törvényszéken ma kezdték volna tárgyalni az ügyet, de mert a másodrendű vádlott az idézésre nem jelent meg, így a tárgyalást elhalasztották.

A vádirat lényege szerint tavaly április 8-án az esti órákban a makói O. Attila szeszes italt fogyasztott, majd nem sokkal éjfél előtt bement a Hunyadi utcai Taverna Pubba. A szórakozóhelyen tartózkodott az öt vádlott is, akik ekkor már szintén ittas állapotban voltak. A későbbi sértett, azaz O. Attila szóváltásba keveredett a szórakozóhelyen tartózkodókkal, így a vádlottakkal is, akik megkérték, hogy távozzon. A sértett kiment a szórakozóhelyről, de rövid idő múlva visszatért, ahonnan végül kikísérték.

Tavaly előbb a négyfős társaságot fogták el, majd egy nappal később 20 éves társukat is a makói rendőrök.

A Pub előtt a sértett ismét szóváltásba keveredett a vádlottakkal, egyikőjükkel kölcsönösen pofon is ütötték egymást. A sértett látva a vele szemben lévő erőfölényt, gyors léptekkel elhagyta a helyszínt, azonban a vádlottak utána eredtek. Mikor utolérték, rángatni kezdték a ruházatát, megpróbálták megütni, megrúgni, de O. Attilának ekkor még sikerült elfutnia. A vádlottak közül hárman azonban utánaszaladtak, s amikor utolérték, egyikük a falhoz szorított sértettet ököllel, nagy erővel fejen ütötte, mely miatt az térdre rogyott és hasra esett, de eszméletét nem vesztette el és felállt. Ekkor ért oda egy másik vádlott, aki ugyancsak ököllel nagy erővel fejen ütötte a sértettet, aki összeesett és eszméletét vesztette. A kiérkező mentők újraélesztették, de a kórházba szállítást követően vasárnap reggel elhunyt.

Az ügy érdekessége, hogy a makói rendőrkapitányság tudomására a történtek csak hétfőn jutottak. A rendőrök a néhány órán belül azonosították és előállítottak négy támadót, az ötödiket, egy akkor 20 éves férfit, csak másnap fogták el.