Hírek Kiemelt hírek Makó

Átadták a Pápay díjakat

Ma délelőtt adták át a Pápay díjakat négy kategóriában az iskola emlékkertjében. Ezt követően virágokkal és koszorúkkal emlékeztek meg az iskola névadójáról, Pápay Endréről.

19. alkalommal adták át a Pápay díjakat, melynek odaítélésében az intézmény vezetősége, a munkaközösség vezetők és a “Fogadj el” Alapítvány kuratóriuma dönt meghatározott szempontok alapján.

– Azok kaphatják, akik tartós, magas színvonalú munkát végeznek évek óta itt az intézményben, illetve támogatóként intézményünket segítik – mondta el Vargáné Szalados Klára, a Pápay iskola tagintézmény-vezetője.

A gyógypedagógus kategóriában a díjat Takács Mihályné kapta, aki 1998 óta dolgozik az intézményben. Magas szintű gyógypedagógiai munkát végez és folyamatosan képzi magát, szakvizsgázott gyógypedagógus, jelenleg óvodai csoportot vezet. – A pályázatokba bekapcsolódik, innovatív, nyitott, barátságos kolléganő, akire mindig, mindenkor lehet számítani – mondta el Vargáné Szalados Klára a díjazottról.

navigate_before
navigate_next

Az ügyintézőknek, technikai dolgozóknak járó díjat Gyenes Andrea kapta, aki 2002 óta dolgozik az intézményben. Kezdetben konyhai kisegítőként dolgozott, jelenleg pedig a gyermekétkeztetést koordinálja, illetve gazdasági ügyintéző feladatokat lát el. – Precíz, pontos munkavégzése van, nyitott, dolgozott gyermekfelügyelőként, kisegítőként az iskolánk gyermekotthonában, régebben, mikor még a gyermekvédelem ide tartozott. Bárhol végzett feladatot, mindenütt maximálisan megállta a helyét – emelte ki a tagintézmény-vezető.

A támogatóknak járó díjat a Forrai pékség kapta, akik évek óta segítik az intézményt, aprósüteményekkel, különleges finomságokkal a rendezvényeket támogatva. A szülők közül Tóthné Libor Mária vehette át a kitüntetést, akinek gyermeke is az intézmény végzős tanulója. Vargáné Szalados Klára elmondta: ezzel szerették volna megköszönni a segítségét és munkáját, hogy a gyermekén keresztül bekapcsolódott az iskola életébe.

A díjak átadása után koszorúkkal emlékeztek meg Pápay Endréről hozzátartozói és az iskola vezetősége. Az intézmény diákjai is tiszteletüket fejezték ki az iskola névadója előtt egy-egy szál virággal.