Hírek Kiemelt hírek Makó

Sportbotrány Makón: százmilliós tartozást halmozott fel az utánpótlás egyesület

Közel 50 millióval tartoznak a sportcentrumot építő vállalkozásnak, 70 millióval az önkormányzatnak, de a működéshez is kellene még 80. Ilyen anyagi gondokkal a TAO támogatásoktól is eleshetnek, mintegy 350 gyerek sportolása forog kockán.

Nagyon gyorsan támogatókat kellene szereznie a Maros-menti Utánpótlás FC-nek, mert rövid idő alatt maga alá temetheti a klubot a mintegy 200 millió forintos hiány.

Információink szerint ez több tételből tevődik össze, egyrészről például az önkormányzat felé fennálló mintegy 70 millió forintos tartozásból, amelynek visszafizetése kötelezettsége többszöri hosszabbítás után a hónap végén újra lejár.

A körülbelül egy évvel ezelőtt átadott sportközpont kiváló edzési lehetőségeket biztosít, ám úgy tudjuk a kivitelezőnek is tartozik az egyesület közel 50 millió forinttal. A cég információink szerint bármelyik pillanatban elindíthatná ennek behajtását.

A biztonságos működéshez ezeken kívül még további mintegy 80 millió forintra lenne szükség. Az egyesület bevételt elsősorban a TAO támogatásokból remélhetne, ám ez nem lesz könnyű. Az ugyanis cégektől érkezik, így a lehető legrosszabb üzenet, hogy a sportcentrumot kivitelező vállalkozást sem tudja kifizetni a klub.

A TAO támogatások ugyanis elsősorban olyan klubokhoz áramlanak, ahol biztonságos működés mellett stabilan hoznak eredményeket is. Az anyagi gondok így öngerjesztő folyamatként könnyen vezethetnek a klub csődjéhez is. Ha ez megtörténik, akkor viszont mintegy 350 gyermek sportolása kerül veszélybe.

Frissítés: cikkünk megjelenése után, a MUFC elnöke eljuttatta hozzánk is a csapat tisztségviselőinek küldött tájékoztatását, amelyben a tartozást elismerte, hozzátéve, hogy annak összegét  a 2017-18 évi megnyert, de még fel nem töltött TAO pályázatunk fedezi. Gyömbér Péter a levélben azt is kiemelte, hogy a TAO feltöltése mint eddig máskor is gondot okoz. 

 

2 Responses

 1. Tisztelt Makó labdarúgásáért aggódók.!

  Bizonyára többen olvastátok, vagy hallottatok a “Sportbotrány Makón” címmel, több médiában megjelent cikket. A Nagy Szabolcs által megjelentetett anyag, féligazságokat leírva akaratán kívül, hozta kellemetlen helyzetbe utánpótlás egyesületünket és a makói labdarúgást. Az egyesületünk nincs csőd közelbe, sportolóink edzenek és versenyeznek, beszállítóink és alkalmazottaink felé nincs tartozásunk. Tartozunk a létesítmény kivitelezőjének és az önkormányzatnak. A tartozásunk összegét a 2017-18 évi megnyert, de még fel nem töltött TAO pályázatunk fedezi. A TAO feltöltése mint eddig máskor is gondot okoz. Ehhez kértem egy lakossági fórumon a támogatást, mely kérésből jött le a megjelent cikk. Jó lett volna közlése előtt a velem egyeztetni. A kivitelező és az önkormányzat tud a gondunkról és helyén kezeli azt. A jóváhagyott pályázat feltöltése után azonnal rendezzük a kintlévőséget. A cikkben leírt 350 ifjú focista és a makói futball nincs végveszélybe.

  Üdvözlettel:
  Gyömbér Péter
  Maros-menti UFC elnök
  Tel.: 06703848139

 2. Tisztelt Makó labdarúgásáért aggódók!!

  Bizonyára többen olvastátok, vagy hallottatok a “Sportbotrány Makón” címmel, több médiában megjelent cikket. A Nagy Szabolcs által megjelentetett anyag, féligazságokat leírva akaratán kívül, hozta kellemetlen helyzetbe utánpótlás egyesületünket és a makói labdarúgást. Az egyesületünk nincs csődközelbe, sportolóink edzenek és versenyeznek, beszállítóink és alkalmazottaink felé nincs tartozásunk. Tartozunk a létesítmény kivitelezőjének és az önkormányzatnak. A tartozásunk összegét a 2017-18 évi megnyert, de még fel nem töltött TAO pályázatunk fedezi. A TAO feltöltése mint eddig máskor is gondot okoz. Ehhez kértem egy lakossági fórumon a támogatást, mely kérésből jött le a megjelent cikk. Jó lett volna közlése előtt a velem egyeztetni. A kivitelező és az önkormányzat tud a gondunkról és helyén kezeli azt. A jóváhagyott pályázat feltöltése után azonnal rendezzük a kintlévőséget. A cikkben leírt 350 ifjú focista és a makói futball nincs végveszélybe.

  Üdvözlettel:

  Gyömbér Péter

  Maros-menti UFC elnök

  Tel.: 06703848139

Comments are closed.