Hírek Kiemelt hírek Makó Színes

Konferenciával kezdődött a Pápay-napok

19. alkalommal szervezte meg a Pápay Endre Oktatási Intézmény a Pápay-napokat. Az egyhetes rendezvény során számos érdekes programmal készülnek a diákoknak, illetve a pedagógusoknak egyaránt. Hétfő délelőtt konferenciával kezdtek.

A Pápay Endre Oktatási Intézmény 1999-ben vette fel az egykori igazgató nevét és azóta minden évben egy hetet szentelnek a hajdani direktor emlékére. A 19. Pápay-napok egy gyógypedagógiai mentálhigiéniás konferenciával indult, amelynek témája az autizmus specifikus pedagógia a gyakorlatban volt.

– Minden évben más témát próbálunk megközelíteni. A mai alkalommal három előadót hívtunk: ketten különböző terápiákon keresztül mutatják be, hogy az autizmussal élő fiataloknál, gyermekeknél milyen hatásos az adott módszer. Lesz egy kutyás és zenés terápiás bemutató is – fogalmazott Vargáné Szalados Klára megbízott igazgató.

Szandáné Tajti Etelka, a Református Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény telephelyvezetője azért érkezett a konferenciára, mivel a mindennapjaikat is érinti a téma. A pedagógusnak a hivatása a hobbija is.

– A mai megismerhető terápiák annyira jók és speciálisak. A gyerekeket jobban motiválja, mint bármi más a hétköznapokban, ezért is jó, hogy a gyakorlati alkalmazását is megismerhetjük – árulta el a telephelyvezető.

Az egyhetes rendezvény során kiosztják majd a Pápay-díjakat, lesz rendvédelmi nap, megyei népdal éneklési verseny – amely egyedülálló a megyében – és multikulturális nap is.