Hírek Makó

Jó reggelt, Makó!

Szekeres Anna az elválás(sok)ról írt a blogjában, kezdetét vette a zenepaviloni koncertsorozat és a hét embere rovatában egy újabb Makó Város emlékplakett díjassal beszéltünk. Tegnap ezekről olvashatott nálunk.

Egy új hétre ébredtünk, de nézzük, tegnap miről olvashattak nálunk. Szekeres Anna a heti bejegyzésében az elvárásokról írt. Vascsövekkel garázdálkodtak Magyarcsanádon. A rendőrök a nyomozást a napokban befejezték és a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal az ügyészségnek továbbították.

Fantasztikus győzelemmel maradt NB III-as a Makó FC: az utolsó fordulóban idehaza verte meg a Paks II.-t Méhes Tibor együttese. Kezdetét vette a nyári zenepaviloni koncertsorozat: első alkalommal az M’Club Singers és a Maros-Parti Deák Big Band lépett fel. A hét embere rovatunkban az Ádók Jánossal készült interjúnkat olvashatják. A Makó FC egykori gyúrója a makói városnapon vehetett át emlékplakettet.

A hét embere: Ádók János – Makó Híradó

A Makó FC gyúrója maga is sportolt, hiszen birkózóként kezdte. 1982-ben ezt ugyan abbahagyta, de a sport közelében maradt. A makói városnapon a Makó Város Sportjáért díjat vehette át.

Folytatódik a változékony, meleg nyári idő, azonban többször lehetnek záporok, zivatarok, de a maximumok továbbra is 30 Celsius-fok körül alakulnak az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzése szerint – érdemes esernyőt is magunkkal vinni, bármikor jöhet egy nyári zápor.

Hétfőn országosan a trianoni békediktátumra emlékezünk: Makón fél 9-től a Hősi emlékműnél mond emlékező beszédet Urbancsok Zsolt főlevéltáros, Maroslelén 14 órától és Apátfalván 17 órától tartanak megemlékezést.

A reggelt kezdjük egy Queen-számmal: Don’t stop me now!