Hírek Kiemelt Makó

Egy óvónőt és egy tanárnőt köszöntöttek a Szikszaiban

Pedagógusnap alkalmából már megszokott, hogy az önkormányzat és a Makó Város Fejlődéséért Közalapítvány makói óvodákban, iskolákban dolgozó szakembereket tüntet ki. Idén erre a célra 6 millió forintot különítettek el.

A Szikszai György Református Óvoda és Általános Iskola volt az első helyszín, ahol pedagógusnapi kitüntetést vehetett át két szakember. Az önkormányzat és a Makó Város Fejlődéséért Közalapítvány általi elismerésre az adott intézmény igazgatója tesz javaslatot. Ebben a tanévben a Galgóczi Mária óvodapedagógus és Bertényi Andrea tanárnő kapta meg a pénzjutalommal járó oklevelet.

– Galgóczi Mária már a református óvoda kezdete óta itt dolgozik velünk. Mind a tehetséggondozásra, mind a felzárkóztatásra nagyon nagy hangsúlyt fektet. Remek kapcsolatot ápol a gyermekekkel és a szüleikkel, illetve a kollégáikkal is. Bertényi Andrea az iskolánkban tanít. Nagyon jól megtalálja a hangot az összes nebulójával, mindazokkal, akik egy kicsit hátrányban vannak és azokkal is, akik kiemelkedőek – méltatta a díjazottakat Bertus-Barcza Csabáné, az intézmény igazgatója.

navigate_before
navigate_next

Az ünnepi műsort követően – ahol bemutatkoztak a szikszais gyerekek – Farkas Éva Erzsébet polgármester köszöntötte a pedagógusokat és köszönte meg áldozatos munkájukat, amely egész tanévben kitart. Idén 484 pedagógust, továbbá 43 részmunkaidőst és 52 óraadót terjesztettel fel az igazgatók az elismerésre.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.