Hírek Kiemelt hírek Makó

Egy óvónőt és egy tanárnőt köszöntöttek a Szikszaiban

Pedagógusnap alkalmából már megszokott, hogy az önkormányzat és a Makó Város Fejlődéséért Közalapítvány makói óvodákban, iskolákban dolgozó szakembereket tüntet ki. Idén erre a célra 6 millió forintot különítettek el.

A Szikszai György Református Óvoda és Általános Iskola volt az első helyszín, ahol pedagógusnapi kitüntetést vehetett át két szakember. Az önkormányzat és a Makó Város Fejlődéséért Közalapítvány általi elismerésre az adott intézmény igazgatója tesz javaslatot. Ebben a tanévben a Galgóczi Mária óvodapedagógus és Bertényi Andrea tanárnő kapta meg a pénzjutalommal járó oklevelet.

– Galgóczi Mária már a református óvoda kezdete óta itt dolgozik velünk. Mind a tehetséggondozásra, mind a felzárkóztatásra nagyon nagy hangsúlyt fektet. Remek kapcsolatot ápol a gyermekekkel és a szüleikkel, illetve a kollégáikkal is. Bertényi Andrea az iskolánkban tanít. Nagyon jól megtalálja a hangot az összes nebulójával, mindazokkal, akik egy kicsit hátrányban vannak és azokkal is, akik kiemelkedőek – méltatta a díjazottakat Bertus-Barcza Csabáné, az intézmény igazgatója.

navigate_before
navigate_next

Az ünnepi műsort követően – ahol bemutatkoztak a szikszais gyerekek – Farkas Éva Erzsébet polgármester köszöntötte a pedagógusokat és köszönte meg áldozatos munkájukat, amely egész tanévben kitart. Idén 484 pedagógust, továbbá 43 részmunkaidőst és 52 óraadót terjesztettel fel az igazgatók az elismerésre.