Hírek Színes

A kis herceget vitte színpadra a Ladybird

A Ladybird Stúdió a 2017/2018-as szezont A kis herceg című darabbal zárta le a Szegedi Nemzeti Színházban. Az előadást hatalmas vastaps zárta. Fekete Mercédesz, a balerinák oktatója elárulta: már vannak tervei a jövőre nézve, de a vasárnapi gálaműsort nehéz lesz felmúlni.

Ki ne ismerné Antoine de Saint-Exupéry meséjét, A kis herceget. Vasárnap a Ladybird Stúdió tehetséges táncosai „mesélték” el a történetet a balett nyelvén. A kis herceg szerepébe Piffkó Viktort láthatták a nézők, illetve a mesélő Szombati Adrienn, a Rózsa Kócsó Dóra, a Róka Dömsödi Tekla, a Bárány Pánczél Bodza, a Kígyó Rakitta Milla, a Királynő Vecsernyés Anna, a Hiú Szekeres Gréta, az Üzletember Zádori Petra, az Esthajnalcsillag Patricola Flóra és a Naphercegnő Jankó Zsáklin volt.

Fekete Mercédesztől, a Ladybird Stúdió oktatójától megtudtuk, a tanév második felétől készültek a gálára, azonban a fejében már közel egy éve meg volt a koncepció.  

– Ahogy összemegy a függöny, máris a következő gálára készülök fejben. Tavaly a kisfiam türelmesen megvárta a gálát a pocakban. Nem titok, hogy ez a gála kicsit neki, érte volt – árulta el Mercédesz. – Gyerekként még nem értettem A kis herceget, azonban felnőttként már rengeteg mondanivalója van számomra is. Tiszta és őszinte, érdek nélküli. Ez manapság nagyon ritka. Ezért tartottam fontosnak, hogy a gyerekek ismerjék meg a mesét, persze kicsit a mi lelkünkre formálva.

navigate_before
navigate_next

Az előadást kétszer adták elő a tehetséges balettosok a szegedi teátrumban és mind a két alkalommal telt ház fogadta őket. A délutáni fellépést hatalmas tapsvihar követte. Mercédesz elmondta, mindig bízik a pozitív visszajelzésben a nézőktől, de erre nem volt felkészülve.

– Álmomban nem gondoltam volna, hogy a fiam születése után ilyen évet zárunk. Egész évben logisztikáztunk a férjemmel, hogy se a balerinák, se a kisfiúnk ne érezze, hogy nem ő van a figyelmem középpontjában.  A teljes szívem és lelkem belekerült ebbe az előadásba. Minden érték, amit fontosnak tartok, amit a gyerekeknek tanítok, ott van benne – fogalmazott Mercédesz.

A Ladybird Szegeden, Szentesen és Makón is működik. Tegnap makói tehetségekkel is lehetőséget kaptak a fellépésre. Kréz Napsugár már régóta a „katicák” tagja, továbbá már több gálaműsoron is felléphetett.

– Szeretek táncolni és ezért választottam a balettet. Jó a Ladybird tagja lenni, a próbák is mindig jó hangulatban telnek – árulta el Napsugár.