Az M’Club Singers és a Maros-Parti Deák Big Band közös koncertjével kezdődött el a nyári zenepaviloni koncertek. A fürdő előtti fellépések népszerűek a turisták és a makóiak körében is: mindenkit magával ragadnak a különböző műfajok dallamai.

A makói az M’Club Singers 3 évvel ezelőtt alakult és tagjai között vannak pedagógusok, pénzügyi területen dolgozók, mezőgazdasági szakemberek és önkormányzati dolgozók is. Német Anna, az M’Club Singers énekes például pénzügyi osztályvezető.

– Sokan a Dr. Mihálka György Városi Vegyeskarból váltunk ki, így nem ismeretlen az éneklés. Az együttes alapítás egy közös nyaraláson vetődött fel. A parton csak nekiálltunk énekelgetni, ahol nagy sikerünk volt. Ekkor döntöttünk úgy, hogy a komolyzenék mellett könnyed zenét is játszunk majd – fogalmazott Anett.

Szabó Zsanett a Maros-Parti Deák Big Band-et erősíti. A 25 éves lány nemrég végzett az orvosi egyetemen és emellett hobbiként zongorázik is.

– 7 éves koromban kezdtem el a hangszeren tanulni a Bartókban. Azért ezt választottam, mert apukám is zongorázik – mesélte Zsani. – A Big Bandbe úgy csöppentem bele, hogy az előző zongorista egyetemre ment. A vezető, Deák Sándor kért fel, hogy játsszak a csapatban és mivel kedvelem a szving és dzsessz vonalát, igent mondtam. Ennek már másfél éve.

Az első koncert az Európai Szociális Alap támogatásával az EFOP 1.5.3 -16 – 2017 -00037 számú “Értékközvetítés a Makó-térségi közösségekben” című projekt keretében valósult meg.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest