Hírek Makó Színes

Jó reggelt, Makó!

150 táncos készült Makón a Trianon rockoperára, megnyitotta a nyári szezont a Hagymatikum, jótékonykodott a gumigyár, kézműves piacot tartottak a Makovecz téren – ezekről is olvashat mai hírösszefoglalónkban!

150 táncos készült Makón a Trianon rockoperára: Koltay Gábor rendező is ellátogatott a városba, hogy megnézze a táncosok felkészülését. Vízi diszkóval, táncos műsorral, ugrálóvárral, bemutatókkal, játékokkal és sok más színes programmal nyitotta a nyári szezont a Hagymatikum tegnap, ezzel egy időben pedig a Kiskaska Kézműves Piac is helyet kapott a Makovecz téren. Szombat délelőtt a SZIGNUM-ba várták a gyerekeket és nagyszüleiket egy kutatómunkára: családfát készíthettek a megjelentek. Ezzel egy időben a hét évtizede, 1948-ban elballagott iskolatársak találkoztak egykori osztálytermükben Makón. Nemrégiben szervezte meg a Continental ContiTech a családi napját, ahol jótékonykodásra hívta fel a dolgozók figyelmét. A tombolán összesen 300 ezer forint gyűlt össze, amelyet a Heti Betevő makói csoportjának ajánlottak fel.

Már látszódik a maroslelei kerékpárút nyomvonala, az országút is szépen halad: az aszfaltozás már Makónál tart. Harmadjára is a pitvarosi gyerekek kapták a Fair Play-díjat a Tanévzáró Gyermeklabdarúgó Fesztiválon, a megnyitót követően közös fotó is készült Georges Leekensszel, a magyar válogatott szövetségi kapitányával. Ultizni tanult Lázár János: a térség országgyűlési képviselője egy videót is közzétett, ahogyan az “ultiprofesszoroktól”  tanul.

Az elnökválasztáson minimális különbséggel veszítő polgármesternek nekiment az új elnökség, de nem biztos, hogy számoltak Toroczkai László népszerűségével: a volt alelnök nem rejti véka alá, amit tud. Tegnap tartott tisztújítást a Jobbik makói alapszervezete, Kiss Attila ezután tette közzé közösségi oldalán, hogy újra bizalmat kapott a tagságtól mint alapszervezeti elnök.

A mai nappal kezdetét veszi a nyári Zenepaviloni koncertsorozat, amely egészen augusztus végéig tart majd. A teljes programot ide kattintva tudja megtekinteni.

A napot pedig az Ivan & The Parazol dalával indítjuk!