Hírek Kiemelt hírek Sport

Fantasztikus győzelemmel maradt NB III-as a Makó FC

Makó FC foci

Az utolsó fordulóban idehaza verte meg a Paks II.-t Méhes Tibor együttese, mely diadalmas tavaszi hadjáratának köszönhetően jövőre is az NB III-ban szerepelhet. Le a kalappal a srácok előtt!

Roppant fontos meccs várt vasárnap, az NB III Közép csoport utolsó fordulójában a Makó FC-re, amelynek mindenképp győznie kellett a Paksi FC II. ellen ahhoz, hogy bennmaradjon az NB III-ban – máskülönben a nyomában loholó Hódmezővásárhelyi FC-től is függött a sorsa.

Ennek megfelelően kezdett a Makó, amely ráerőltette akaratát a paksiakra, azonban úgy tűnt, gól nélkül fordulnak a pihenőre a felek, ám Molnár János ekkor ismét megvillant, így előnyben várhatta a szünetet a hazai gárda.

A fordulás után is maradt a makói mezőnyfölény, viszont az egygólos előny tudatában nem nyugodhatott meg: tíz perccel a vége előtt azonban Széll ívelt be egy labdát a kapu elé egy szabadrúgás után, az erre érkező Lipták pedig megszerezte az oly fontos második gólt. A végén még ugyan szépített a Paks, de az egyenlítés nem volt benne a meccsben: sikerével pedig – diadalmas tavaszi hadjáratának köszönhetően – a harmadik vonal második legjobb 13. helyezettjeként megőrizte NB III-as tagságát a Makó.

Érdekesség, hogy a döntetlen nem lett volna elég a Maros-partiaknak, hiszen a rivális Hódmezővásárhely is győzött, ám a vásárhelyiek ennek ellenére is búcsúzni kényszerültek a Nemzeti Bajnokságtól a Mórahalom és a Vecsés társaságában.

NB III Közép csoport, 30. forduló:

Makó FC – Paksi FC II. 2-1 (1-0). Makó, 600 néző. Vezette: Horváth Máté (Nyerges, Gordos).
Makó: Füstös – Kasuba, Tóth I., Sirokmán, Juhász Gy., Gémes (Varga R., 25.), Tóth T. (Vajna, 67.), Lipták, Molnár J., Babolek (Mezei, 93.), Széll K. Edző: Méhes Tibor.
Paks II.: Pámer – Bagó, Bognár, Györgye (Lacza, 71.), Nagy R., Pál (Major, 78), Vlasics, Pinczés (Steinbach, 56.), Simon, Nagy Á., Hanol. Edző: Osztermájer Gábor.
Gól: Molnár J. (40.), Lipták (80.) ill. Steinbach (88.)

Méhes Tibor: – Gratulálok a csapatomnak! Sajnálom a HFC NB III-as és a Szeged 2011 NB II-es búcsúját, de nagyon örülök, hogy sikerült bennmaradnunk!

Az NB III Közép csoport végeredménye:

NB III tabella

Forrás: csfoci.hu

Borítókép: makoifoci.hu

One Response

  1. Szívből gratulálok a MAKÓI CSAPAT győzelméhez!
    További sok sikert kívánok!
    Hajrá MAKÓ!

Comments are closed.