Belföld Hírek Kiemelt hírek

Toroczkai sokat tud, az Együttet is tolta volna a Jobbik

Az elnökválasztáson minimális különbséggel veszítő polgármesternek nekiment az új elnökség, de nem biztos, hogy számoltak az ásotthalmi polgármester népszerűségével. Márpedig a volt alelnök nem rejti véka alá, amit tud.

Nem győzi visszatömködni a szekrénybe a Jobbik új vezetősége azokat a csontvázakat, amelyek Toroczkai László nyilatkozatai, Facebook posztjai nyomán hullnak elő.

Ásotthalom polgármestere a választások előttig fegyelmezetten tartotta magát ahhoz a néppártosodási irányhoz, amivel már akkor sem értett egyet. Bár számtalan fórumon elhangzott, hogy a Jobbik teljesen demokratikus pártnak tartja magát, ahol a véleménykülönbségek elférnek egymás mellett, gyorsan kiderült, ez körülbelül annyira igaz, mint Mirkóczki Ádám szóvivő szerint a 2010 előtti kommunikáció (semennyire).

Hogy mekkora káosz volt már a választások előtt is a Jobbikban, arról sokat mondanak Toroczkai közösségi oldalra tett posztjai, például arról, hogyan próbálják őt és támogatóit folyamatosan lejáratni, kiszorítani. Legutóbb Gyöngyösi Márton “előlegezte meg” az ő kizárását is, jóval az etikai eljárás előtt.

Ásotthalom polgármesterének több mint 130 ezer követője van a közösségi oldalán, ahol nem rejti véka alá azt sem, hogy mennyit tud a párt belső ügyeiről. Ezekről nem hogy a szavazóik nagy része, de valószínűleg a tagság sem igazán tud, a posztok is elsősorban inkább nekik szólhatnak. Például arról, hogy  a Jobbik pártigazgatója, Szabó Gábor, a Jobbik jelenlegi elnöke, Sneider Tamás, valamint Sövegjártó Kristóf, Vona Gábor főtanácsadója 2018. április 12-én (tehát 4 nappal a választási bukás után) arra próbálta rávenni a Jobbik elnökségét, hogy az anyagilag tönkretett Jobbik pártkasszájából, vagy az Alfahíren rendezett nyilvános gyűjtésből pénzzel segítsük meg az Együtt vezetőit, hogy vissza tudják fizetni a tartozást.

Mint korábban megírtuk, Zeitler Ádám azt nyilatkozta portálunknak. a párt makói szervezete sem volt egységes az elnökválasztáson, a három küldött közül nem mindenki szavazott a későbbi győztes Sneider Tamásra. Ő azonban úgy látta, Sneider lehet az, aki kivezeti a választások elvesztése utáni sokkból a pártot.