Kiemelt hírek Makó Színes

Megnyitotta kapuit a Kiskaska Kézműves Piac

Megannyi kézműves portéka várja azokat, akik kilátogatnak a Makovecz térre este kilencig. Ráadásul a gyerekek felfedezhetik a varázslatos Mesekertet is.

Ékszerek, kiegészítők, edények, horgolt figurák – ismét egy különleges, sok színes és hasznos dolgot felvonultató kézműves piac nyílt a Hagymatikum előtt szombat délután. A Mesekert és a vattacukor mellett akciós gyermekmenü is várja a gyerekeket a Nyugi Bárban, az idősebbek pedig koktélokat is kóstolhatnak.

Pintér Attila is elhozta portékáit a kézműves piacra. Mint elárulta, a kerámiatárgyak készítése a feleségétől ered, aki képzett keramikus, rajta keresztül ismerkedett meg a szakmával. Munka mellett végzi, kikapcsolódásként: ő korongozik, a felesége pedig díszíti az alkotásokat – mint régen a mestereknél.

– Nekem egy nagyon erős kikapcsolódás, bár nagyon sok időt felemészt: nem egy-kettőre készül el egy-egy tárgy, elég munkaigényesek ezek a darabok, de maga a kikapcsolódás jellege, meg hogy szépet teremt az ember, ez egy nagyon jó dolog szerintem. Javaslom mindenkinek, hogy próbálja ki! – tette hozzá Pintér Attila.