Hírek Kiemelt hírek Makó Térség

Már látszódik a maroslelei kerékpárút nyomvonala

Makó és Maroslele között már jól látszódik, merre fog vezetni a kerékpárút, amely összeköti a két települést, illetve Hódmezővásárhelyt is. Az országút is szépen halad: az aszfaltozás már Makónál tart.

1 milliárd 600 millió forintból épül mintegy 30 kilométernyi kerékpár Makó, Maroslele és Hódmezővásárhely között. A pályázatról szóló szerződést még 2015-ben írta alá Makó, Maroslele és Hódmezővásárhely polgármestere. A terveket Lázár János országgyűlési képviselő is támogatta. A beruházás jó ütemben halad: Makó és Maroslele között már van olyan szakasz, ahol jól látszódik, merre fogja vinni a kerékpárosokat az út. Makó és Maroslele között 7315 méternyi bicikliút épül. A kivitelezést a Délút Kft. végzi. Egy korábbi lakossági fórumon az is kiderült, akár egy kombájnt is el fog bírni az elkészült kerékpárút.

Ezzel egy ütemben az országút is teljesen új aszfaltfelületet kap a két település között. A munkálatok jelenleg is folynak: forgalomkorlátozásra kell számítani ezen a szakaszon. Pénteken már Makót is elérték a munkagépek – egészen a városjelző tábláig kész az új felület. Az útburkolatot már a Nagyér-csatornáig marták fel, így itt fokozottan érdemes figyelni a közlekedőknek.