Hírek Kiemelt hírek Színes

Makocino – online te(l)jeskávé

A jobbikos csend hangjai, balkáni robbanásveszély, rákszimatoló kutyusok, Tóth Gabi szerelmetes nyeregbe pattanása. Szombati koffeinbomba: a legforróbb, legpikánsabb és legédesebb hírek kistérségből és nagyvilágból.

Megfélemlítés

A csend hangjai.

A Magyar Hírlap Online szerint megfélemlítés zajlik a Jobbikban, a vezetés igyekszik elhallgattatni Volner Jánost is, aki a legnagyobb támogatással megválasztott alelnök, és szorongva várják Toroczkaiék zászlóbontását.

„Szimbolikusnak nevezte, hogy Volner a közösségi oldalán tényszerűen, kommentár nélkül számolt be Dúró kizárásáról, de bejegyzéséhez Paul Simon The Sound of Silence (A csend hangja) című számának feldolgozását mellékelte. Hozzátette, várhatóan sokan vesznek majd részt a „Mi magunk” platform június 23-i zászlóbontó gyűlésén, ahol – amint Toroczkai lapunknak elmondta – kellő támogatás esetén új párt alapítása sem kizárt. Ez forrásunk szerint logikus következménye lenne a történteknek.”

Vihar előtti csend van a Jobbikban

Nyilvánosan kellett szavazniuk a Jobbik képviselőinek arról, hogy kizárják-e a frakcióból, sokan nem mertek szembemenni a pártvezetés elvárásával – írta Dúró Dóra. A politikus szerint titkos szavazás esetén jóval többen támogatták volna. Még a néppártosodás előtt.

Forgalom

Nincs kompromisszum.

A boszniai és a horvát vezetés is egyre aggasztóbbnak látja a balkáni migránshelyzetet, közben a szárazföldi útvonalon tízezrek tartanak Nyugat-Európa felé – írja a Hirado.hu.

„A növekvő migrációs nyomással kapcsolatban a Migrációkutató Intézet kutatója az M1-en arról beszélt, a jelek szerint az Európai Unió és Törökország közötti bevándorlási megállapodásnak csökken a hatékonysága. Hozzátette, az unió kiemelt feladata, hogy ezt továbbra is működőképesen tartsa. A török–görög szárazföldi határon az elmúlt hetekben jelentősen növekedett a forgalom – ez derül ki az unió szakértőinek elemzéséből is. Míg a problémára egyre többen világítanak rá, átfogó európai menekültügyi szabályozásról továbbra sincs kompromisszum.”

Egyre rosszabb a helyzet a Balkánon

Boszniában a legfrissebb adatok szerint két hét alatt ezren érkeztek. A hatóságok hiába erősítették meg a határvédelmet, folyamatosak a próbálkozások. Csak az elmúlt két napban 400 belépési kísérletet regisztáltak. A boszniai és a horvát vezetés is egyre aggasztóbbnak látja a helyzetet, azt mondják, mindent megtesznek, hogy a határokon megállítsák a migránsokat.

Szuperszimat

Rákgyógyító kutyusok.

Lassan harminc éve ismert, hogy a kutyák képesek kiszimatolni a rákbetegséget, biztosabban, mint a laborvizsgálatok, ennek ellenére sem alkalmazzák szélesebb körben ezt az egyszerű és hatékony diagnosztikai módszert – így az Origo.hu.

„1989-ben egy brit újság, a The Lancet publikálta az első ilyen esetet. A londoni King’s College Hospital kórház orvosai, két bőrgyógyász a kiadóhoz intézett levelében egy kutyáról írtak, amely minden nap kitartóan szimatolta a gazdája combján lévő élénk anyajegyet, és ha rövid nadrág volt rajta, le is akarta azt harapni. Mikor a nő a kutya gyanús viselkedése miatti aggodalmában megmutatta anyajegyét az orvosoknak, kiderült, hogy rosszindulatú melanómája van.”

Az a csodálatos állati szimat: a kutyák kiszagolják a rákot

Lassan harminc éve ismert, hogy a kutyák képesek kiszimatolni a rákbetegséget, biztosabban, mint a laborvizsgálatok. A kutyák e páratlan képességét 26 év kutatásai, valamint betegek és orvosok beszámolói egyaránt bizonyítják, ám ennek ellenére sem alkalmazzák szélesebb körben ezt az egyszerű és hatékony diagnosztikai módszert. Minden betegségnek egyedi szagnyomata van, így a rákbetegségnek is.

Nyereg

Szerelmetes robogás.

Fantasztikus kikapcsolódás: robogóval járja be a Római partot Tóth Gabi és párja – derül ki a Blikk Online cikkéből.

„Nincs annál kellemesebb érzés, mint a Római parton a kora esti órákban egy kis romantikus motorozás. Tóth Gabi, aki láthatóan visszanyerte régi magabiztosságát, nyeregbe pattant, hogy szerelmével együtt adja át magát a kikapcsolódásnak. Easy rider!”

Fantasztikus kikapcsolódás: robogóval járja be a Római partot Tóth Gabi és párja

Nincs annál kellemesebb érzés, mint a Római parton a kora esti órákban egy kis romatikus motorozás. Tóth Gabi, aki láthatóan visszanyerte régi magabiztosságát, nyeregbe pattant, hogy szerelmével együtt adja át magát a kikapcsolódásnak. Easy rider!