Hírek Kiemelt hírek Makó

Jótékonykodott a gumigyár

Nemrégiben szervezte meg a Continental ContiTech a családi napját, ahol jótékonykodásra hívta fel a dolgozók figyelmét. A tombolán összesen 300 ezer forint gyűlt össze, amelyet a Heti Betevő makói csoportjának ajánlottak fel.

A Királyhegyesi utcai idősek otthonában nagy volt a sürgés-forgás: a Continental ContiTech dolgozói, illetve a Makói Heti Betevő önkéntesei egy tál meleg étellel, gyümölccsel és süteménnyel várta a rászoruló családokat. Pintér Mónika, a vállalat menedzserasszisztense és kommunikációs koordinátora elmondta, a ContiTechnek az a célja, hogy makói egyesületeket, civil szervezeteket támogasson, ezért is esett a választás a Heti Betevőre.

Nagy Tündétől, a Heti Betevő makói csoport önkéntesétől és meghatalmazottjától megtudtuk, az egyesületet 2013 decemberében alakította meg egy Budapestre elszármazott makói illető, aki egy évvel később szülővárosába is elhozta a Heti Betevőt.

– 2014 decemberétől minden kéthetente osztunk a rászorulóknak és nehéz sorsban élő polgártársainknak ételt olyan helyeken, amelyet az önkormányzat biztosít. 15-20 fő az állandó önkénteseink száma – mondta az önkéntes. Hozzátette, a rászorulók száma változó, mostanában 70-80-90 fő szokott részt venni az osztáson. – Az a célunk, hogy kéthetente éttermi ételt tudjunk biztosítani.

Az osztás előtt a Continental 300 ezer forintot nyújtott át a Heti Betevőnek. Ezt az összeget a gumigyár családi napján gyűjtötték össze a jótékonysági tombola keretén belül. Nagy Tünde elárulta, nagy meglepetésként érte őket a felajánlás, amelynek nagyon örülnek. A gumigyár nem először segített: 2 évvel ezelőtt is segített már a vállalat az egyesületnek.