Hírek Kiemelt hírek Makó Színes

Jó reggelt, Makó!

Fogadóórát tartott Lázár János, ütemterv szerint halad az önkormányzati bérlakások felújítása, Délvidékre látogattak a JAG diákjai a Határtalanul! Programnak köszönhetően – a tegnapi nap legfontosabb hírei mellett pedig programokat is ajánlunk önnek mára!

Számos kérdésben fordultak a választások utáni első makói fogadóóráján a térség országgyűlési képviselőjéhez: többek között vidékfejlesztési pályázatokkal, földügyekkel, vállalkozásfejlesztéssel érkeztek a makói és környékbeli lakosok. Ütemterv szerint halad az önkormányzati bérlakások felújítása – erről Farkas Éva Erzsébet polgármester számolt be Facebook-oldalán. A Határtalanul! Programnak köszönhetően a Makói József Attila Gimnázium 11. C osztályos tanulói Délvidéken jártak.

Készpénzzel támogatják az apátfalvi újszülötteket: a testület már régóta tervezte, hogy valamilyen formában támogatni kívánja az újszülötteket a településen. Lázár János csütörtökön a királyhegyesi testületi ülésen vett részt, amelyről videót is közzétett Facebook-oldalán. Magyar csapat lett a 3. egy rangos nemzetközi versenyen Csehországban. Az erdélyi ’48-49-es forradalom helyszíneivel ismerkedtek pitvarosi diákok a Határtalanul! pályázatának köszönhetően.

Ismét az összetartozás jegyében versenyeznek a Kinizsi Juniálison: határon túli vendégekkel, új feladatokkal és kormányablak busszal erősít idén a rendezvény. A Csongrád megye területén lévő erdőkre és fásításokra, valamint ezek határaitól számított kétszáz méteren belüli területre 2018. június 1-től általános tűzgyújtási tilalom van érvényben.

A nyár beköszöntött Makóra: a Hagymatikum ma egész napos programmal nyitja a nyári szezont, a Grand Hotel Glorius pedig hűsítő koktélokkal, ínycsiklandó, frissen sült grill ételekkel várja vendégeit.