A Szövetség a Családok Lelki Egészségéért Egyesület sikeres pályázatának köszönhetően a Családok Évében egy remek programmal járta az országot. A „Mindenkinek van családfája” elnevezésű rendezvény során a nagyszülőket és unokáikat hozzák egymáshoz közelebb.

A Szövetség a Családok Lelki Egészségéért Egyesület igazán sokrétű: a szövetségben vannak pedagógusok, közgazdászok, pszichológusok és mentálhigiéniás szakemberek. Azonban a cél közös, hiszen olyan programokkal várják a családokat, amelyekkel a lelki egészséget tudják elősegíteni, erősíteni.

Szombat délelőtt a SZIGNUM-ba várták a gyerekeket és nagyszüleiket egy kutatómunkára: családfát készíthettek a megjelentek. Turjányi Katalin tanár, mentálhigiéniás szakember és az egyesület főtitkára elárulta, ez a program a generációs szakadékot is enyhíti, hiszen ilyenkor együtt dolgoznak az unokákkal a nagymamák, nagypapák.

– Ha csak egyszeri alkalom, az is sokat számít, de ha folytatják a munkát, hasznára válhat a családoknak – mondta a szakember, aki kiemelte: a nagyszülők azok, akik emlékeznek még a régi eseményekre, családtagokra, fel tudják idézni a régmúltat, amelyet át tudnak adni a fiatalabb generációnak.

Báló Sára Bernadett nagymamájával, Ica mamával érkezett. Az ötödik osztályos lánynak fontos a család, mivel a családjához kötődnek a legszebb emlékei.

– Két testvérem is van: egy három évvel idősebb bátyám és egy húgom. A nagymamámmal sűrűn találkozok, mert a szomszédban lakik. Remélem, hogy a nyári szünetet nála is tölthetem – árulta el Sára.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest