Hírek Kiemelt hírek Makó Színes

Bulival indítja a nyarat a Hagymatikum

Vízi diszkóval, táncos műsorral, ugrálóvárral, bemutatókkal, játékokkal és sok más színes programmal nyitja a szezont a makói fürdő: kicsik és nagyok is megtalálhatták a nekik tetsző programot az egész napos rendezvényen.

– Egy fürdő életében a legfontosabb időszak a nyár, így szerettük volna a szezonunkat megünnepelni egy rendezvénnyel – mondta el Lajtosné Papp Noémi. A fürdő marketing csoportjának vezetője továbbá kiemelte: a májusi időjárás kedvezett nekik, a csúszdákat is hamarabb tudták megnyitni, május utolsó hete óta pedig teljes üzemen működnek a csúszdák és a medencék is.

– Bízunk benne, hogy egy nagyon jó nyarunk lesz, amelyre számos programmal készülünk; szeptemberig nincs megállás, hetente, kéthetente lesznek majd programok – tette hozzá.

navigate_before
navigate_next

A hangulatért a Rádió 7 csapata volt a felelős, akik játékokkal mozgatták meg a közönséget: voltak ügyességi versenyek, és hasas-ugró verseny is, amelyet Tivadar nyert meg, akinek taktikája a rozéfröccs volt. A megnyert fesztiváljegyeket a verseny egyetlen hölgytagjának, Enikőnek ajánlotta fel, mivel messziről érkeztek, és nem tudták volna kihasználni a megnyert belépőket. A rádió szerkesztőségvezető tulajdonosa, Égető Gyula portálunknak elmondta: nagyon fontos, hogy a vendégek élményekkel hagyják el a fürdőt: hogy jól érezték magukat, olyan dologgal töltötték el az időt, amiben aktívan részt lehetett venni.

A szezonnyitón felléptek a Suhancok is, akik különleges táncukkal nyűgözték le a közönséget: a 60-as, 70-es évek zenéire készítettek magyar folklórt tartalmazó koreográfiát. A hét fős csapatból hárman érkeztek Makóra (Király Tamás Levente, Fülöp Ádám és Horváth Dániel), hogy bemutassák tudásukat és szenvedélyüket – hiszen mindhárman gyermekkoruk óta táncolnak.

– Szerettük volna egy kicsit a fiatalabbakat és minden generációt közelebb hozni ehhez, hogy igenis megvannak azok a motívumok, amik igazak a mai embernek is, és ugyanúgy tetszenek, és ha ezt átruházzuk egy másik környezetbe, akkor meg se tudják mondani, hogy ez valóban néptánc volt  – mondta el Horváth Dániel.

A program pedig egészen estig folytatódik még, hiszen éjszakai fürdő is várja a vendégeket.