Hírek Kiemelt hírek Makó

Makói foci, vállalkozásfejlesztés, és tűzkárosultak Lázár fogadóóráján

Számos kérdésben fordultak a választások utáni első makói fogadóóráján a térség országgyűlési képviselőjéhez. Körvonalazódik egy szállásfejlesztési alap ötlete is a városnak.

Többek között vidékfejlesztési pályázatokkal, földügyekkel, vállalkozásfejlesztéssel érkeztek a fogadóórára a makói és környékbeli lakosok, tudtuk meg a térség országgyűlési képviselőjétől.

Az egyik legfontosabb kérdés a makói utánpótláscsapat problémája volt, amely nehéz anyagi helyzetben van. Gyömbér Péter elnök azért kereste meg Lázár Jánost, hogy a segítségét kérje támogatók keresésére, ugyanis ahhoz, hogy folytatni tudják a munkát mintegy 200 millió forintra lenne szükség. A térség országgyűlési képviselője portálunknak elmondta, természetesen mindent meg fog tenni azért, hogy ez sikerüljön, de a felelős gazdálkodásra is igyekezett felhívni a figyelmet.

A fürdőfejlesztés kapcsán szálláshelyek létrehozásának ügyében is keresték Lázár Jánost.

– Abban állapodtunk meg polgármester asszonnyal, hogy ha elindul a fürdő fejlesztése, akkor megpróbálunk a kormánynál közösen egy kisebb alapot megszerezni, annak érdekében, hogy akik Makón panziót akarnak létrehozni, tudjanak ehhez támogatást kapni – mondta el a térség országgyűlési képviselője.

Az Ipari Parkban leégett hűtőház ügyével kapcsolatban kiderült, az állam közvetlenül nem tudja kártalanítani a makói termelőket, akiknek összesen mintegy 60 millió forint értékben veszett oda terményük. Lázár János azt kérte Farkas Éva Erzsébettől, valamilyen formában próbáljon meg segíteni a termelőknek a város, ő pedig a későbbiekben pedig ezt megpróbálja visszaszerezni a városnak. Erről a következő testületi ülésen, június 27-én tárgyalhatnak majd a képviselők.