A Határtalanul! Programmnak köszönhetően a Makói József Attila Gimnázium 11. C osztályos tanulóinak lehetőségünk volt 2018. áprilisában egy négy napos kirándulásra elutazni a Délvidékre, ahol a vendéglátóik a Nagybecskereki Gimnázium tizenegyedikesei voltak. Ebben a négy napban számos természeti értéket, történelmi épületeket, és emlékműveket jártak be.

Versecen megtekintették a Szent Gellért templomot, valamint a verseci várat. A tőle délnyugatra lévő Ürményházán a Szent Anna római katolikus templomot nézhették meg a kétszáz éves faluban. Újvidéken a péterváradi várhoz és a híres „fordított órához” látogattak el. Lehetőségük volt a természetvédelem alatt álló Császár-tónál hajókázni. Itt rengeteg vizi- és védett madarat tudtak megcsodálni. Csúrogon megkoszorúzták a II. világháborúban ártatlanul lemészárolt magyarok emlékére állított szobrot. Voltak még Óbecsén, ahol a Than Emlékházban töltöttek el néhány órát. Törökbecskén a Hungária-szobrot tekintették meg és koszorúzták meg. Az utolsó napon az aracsi Pusztatemplomhoz látogattak el, valamint Beodrán is eltöltöttek egy kis időt.

A kirándulás után a makói diákok vendégül látták a vajdasági gyerekeket, akik ellátogathattak Makón a József Attila Múzeumba és természetesen a Makói József Attila Gimnáziumba is benézhettek, ahol megismerhették, hogyan tanulnak itt a makói gimnazisták, és hol tanult egykoron a költőóriás. Szeged város nevezetességeit és emlékműveit is megnézhették, mint például az árvízi emlékművet, a Hősök Kapuját és a Dóm teret, és a katedrálist is. Ópusztaszeren a Feszty körképhez látogattak el. Az utolsó napon Szarvasra töltötték a délelőttöt a makói diákokkal együtt. Ott a szarvasi Arborétumban töltöttek egy kis időt, ahol megcsodálhatták Magyarország Makettparkját is.

Összességében a tanulók ezen a kiránduláson sok újat tanultak és ismertek meg, valamint a pályázatnak köszönhetően új barátokat is szereztek. Rengeteg élménnyel gazdagodtak, amelyekre örömmel emlékeznek majd vissza.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest