Ahogy korábban hírt adtunk róla, a Honvéd-program keretén belül megkezdődtek a felújítási munkálatok a Berzsenyi utcában, illetve a Paizs utcában is már folynak a bontási feladatok. A lakók örülnek a renoválásnak: sokat tudnak majd spórolni a fűtési szezonban.

A Berzsenyi utcában három, a Paizs utcában öt önkormányzati lakást újítanak fel a Honvéd-programnak köszönhetően. Az ingatlanokban többek között külső és belső szigetelési munkák, hideg burkolási, festési, valamint szerelvényezési és gépészeti tevékenységek valósulnak meg. Silye Zoltán, a Silye és Fiai Kft. ügyvezetője elmondta, a Berzsenyi utcában közel 6 hét múlva költözhetnek vissza a lakók.

A Berzsenyi utcai épületekben már megtörténtek a bontási feladatok, a nyílászárókat kicserélték, illetve az elektromos hálózatot újból kötötték és a vízhálózat is megújult. Jelenleg a külső homlokzat szigetelése folyik.

A Paizs utcában öt házra fordít nagyobb összeget az önkormányzat: Horváth István – aki a 28. szám alatt lakik – örömmel vette, hogy felújítják azt a lakást, ahol közel három évtizede él. Elmondása szerint az elmúlt 30 évben nagyon leromlott az ingatlan állapota.

– Az ajzat minden helyiségben 7-8 centire meghajolt és leszakadt. A nyílászárók cseréje nagyon fontos, mivel nem vagyunk gazdagok, így nem mindegy, mennyit és mivel fűtünk – mondta István, aki jelenleg a feleségével él a lakásban.

Farkas Lilla és Jakab László a Paizs utca 20. szám alatt lakik közel 2 éve. Mint elmondták, nekik is fontos a nyílászárók cseréje, mivel azok nagyon rossz állapotban vannak, télen emiatt rengeteg pénzük elmegy a fűtésre.

– A házon teljes szigeteléshiány van, de nagyon fontos a vizesblokkok kialakítása is, mivel sajnos nincs. A felújítás után teljesen olyan lesz, mintha egy új házikót kapnánk. A fűtés szempontjából sokkal könnyebb lesz és az embernek is jobb a közérzete, ha jó környezetben élhet – fogalmazott László.

A Dembinszky és Wlassich utcában egy-egy új ház épül, ezeknek az ingatlanoknak jelenleg az alapozási munkálatai folynak.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest