Rengetegen sportoltak együtt a Kihívás Napján, támogatást kapnak az egyházak, közös munkára buzdította a makói képviselőket Lázár János – tekintse át velünk a tegnapi nap legfontosabb híreit röviden!

Idén is megtartották Makón a Challenge Day-t, azaz a Kihívás napját, amelyet 1991 óta rendeznek meg az országban. Az elmúlt években Makón is ezreket mozgatott meg a program: ezt mi sem bizonyítja jobban, hogy idáig – zsinórban – háromszor nyerte el a Legsportosabb kistelepülése díját a Maros-parti város. A sportban szerzett sikereinket az is jól mutatja, hogy ismét remekeltek a makói erőemelők: arany- és ezüstérmekkel térhettek haza legutóbbi versenyükről.

Még a márciusi testületi ülésen döntött arról a makói grémium, hogy a Makón működő egyházak vissza nem térítendő, 500 ezer forintos támogatást kapnak, amelynek szerződéseit a napokban írták alá. A makói testületi ülést is meglátogatta Lázár János, aki a képviselőket pártpolitika mentes, közös munkára buzdította, a városnak pedig nagy jövőt jósol. A térség országgyűlési képviselője Csanádpalotára is ellátogatott tegnap, ahol a csődhelyzetről kért elsőként tájékoztatást, de arról is szó esett, hogy az üres lakások hatalmas gond a kistelepüléseknek, így Csanádpalotának is.

Együttműködést írt alá a rendőrség és a katasztrófavédelem: a már korábban megkötött egyezményt bővítették ki a felek, kiemelt cél a káresetek hatékony felszámolása és megelőzése. Befejeződtek a május-júniusi érettségi időszak írásbeli vizsgái.

Dúró Dórát a mandátumától is megfosztaná a Jobbik, a politikus Facebook-oldalán reagált a történtekre. Toroczkai László azt válaszolta erre közösségi oldalán, hogy mostantól nincs értelme arról beszélni, hogy egyben kell tartani a Jobbikot – így zászlót bontanak.

Ma délután Németh Ervin mutatja be Havas fák közé szőtt életed c. verseskötetét a könyvtárban, szombaton pedig ismét kinyit a Kiskaska Kézműves Piac a Makovecz téren. A Makói Nyár programsorozata június közepén indul a Primadonnákkal, de számos remek előadás érkezik Makóra, a részletes programot itt tudja megtekinteni.

A mai napot pedig az AC/DC dalával indítjuk: Back in Black!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest