Jó hangulatban telt a térség országgyűlési képviselőjének egyeztetése a királyhegyesi képviselő testülettel. Lázár János vette a lapot, és megígérte, nekifekszik a feladatoknak.

Horváth Lajos polgármester jövőre már 25 éve lesz polgármester Királyhegyesen, a településsel kapcsolatban Lázár János kiemelte, ez a hely gyakorlatilag a béke szigete, szépen fejlődik, szinte bűnözés sincsen.

Ez utóbbi többek között a kamerarendszernek is köszönhető, ami mostanra az egész települést lefedi, és amit – ahogyan a polgármester viccesen megjegyezte – egy speciális térfigyelő rendszerrel egészítenek ki a településen, a „pletyka padokkal”. Hét ilyet helyeztek ki saját erőből és szinte mindig ül rajtuk valaki, bár Horváth Lajos megjegyezte az innen származó információk néha kevésbé megbízhatóak.

A polgármester frappánsan hívta fel Lázár János figyelmét a sürgető feladatokra, amikkel hosszú ideje meggyűlik a Királyhegyeshez hasonló méretű települések baja.

A település jövőképét bemutató prezentációban ezek úgy lettek felsorolva, hogy mit tenne Horváth Lajos, ha neki lenne kétharmada. A térség országgyűlési képviselője el is mosolyodott ezen, aztán persze megértette a célzást, van bőven tennivaló a kistelepülésekért, és mint elmondta, szívesen vállalja is a feladatot.

Királyhegyes polgármestere ugyanis többek között például azt jelezte, hogy azokat a házakat, amelyek örökös híján az államra szállnak, sokkal jobb lenne, ha az önkormányzatok kapnák meg. Az állam ugyanis egyáltalán nem tudja ezeket karban tartani, és csak nő a fű, meg a gaz körülötte, az önkormányzat viszont ezekből, ha mást nem is, de legalább a telket hasznosítani tudná.

Lázár János azt is elmondta, nem felejtette el hogy a királyhegyesiek egyik legnagyobb álma, hogy a makói Ipari parkig vezető út felújításra kerüljön, amire 24 éve, hét országgyűlési képviselő óta várnak a falu lakói.

Mostanra ebben az ügyben is van előrelépés, a tervek szerint 1,2 milliárdos beruházással épülhetne egy egysávos út, ami alkalmas lenne a mezőgazdasági forgalom lebonyolítására, és arra, hogy a lakosok ezen keresztül jussanak be Makóra.

Lázár János Királyhegyesen is beszélt arról, hogy a következő évek egyik legnagyobb feladata az lesz, hogy kitalálják, mit adhatnak a hasonló méretű kistelepülések a fiataloknak, hogy itt maradjanak. A képviselő ebben hatalmas szerepet lát Mezőhegyesben, amelynek az állami kézben tartására a kormányzati munkájából különösen büszke.

Az itteni kormányzati fejlesztések ugyanis rengeteg munkát és oktatást is tudnak majd biztosítani, hiszen a kormány célja, hogy Mezőhegyesen Európa egyik legjobb mintagazdaságát hozza létre.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest