A makói Németh Ervin legújabb kötetét csütörtök délután mutatták be a József Attila Városi Könyvtárban. Az angoltanár a pedagógusi munka miatt kezdett foglalkozni a könyvekkel, ma már pedig verseket is ír.

Havas fák közé szőtt életed – ezzel a címmel jelent meg Németh Ervin legújabb kötetet, amelyet csütörtök délután mutattak be. A könyv megjelenését Lázár János országgyűlési képviselő is támogatta, azonban más elfoglaltság miatt – ebben az időben Királyhegyesen járt testületi ülésen – nem tudott részt venni a bemutatón.

Ervin ha nem ír, akkor angolt tanít és emiatt került a könyvek közelébe. Először a nyelv tanulását segítő irodalmakkal foglalkozott: először kézzel írta ezeket, később váltotta fel a digitális gyorsnyomda. Ennek köszönhetően kezdett el könyveket is nyomtatni.

– Még az 1980-as esztendőkben vetettem papírra az első verseimet, később ez inspirált arra, hogy komolyabban foglalkozzak a költeményekkel – árulta el Németh Ervin. Egy idő után ezeket a verseket összerendezte és 2012-ben megjelent az első verses kötete. Legújabb művet egy téli belvárosi kép ihlette.

Ma a legújabb kötetét mutatták be a könyvtárban. A szerzővel Varga Márta beszélgetett a kezdetektől egészen a Havas fák közé szőtt életed című könyvig. A bemutatón közreműködött a szerző lánya, Németh Kíra, valamint Gácsi László is.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest