Belföld Hírek

Toroczkai zászlót bont, a Jobbik meg szétesik

Valószínűleg az elnökválasztáson mellé álló Dúró Dóra kizárása volt az utolsó csepp a pohárban. Ásotthalom polgármestere azt válaszolta erre közösségi oldalán, hogy mostantól nincs értelme arról beszélni, hogy egyben kell tartani a Jobbikot.

Bizalomvesztésre hivatkozva kizárta a frakcióból a párt elnöksége Dúró Dórát, a Jobbik országgyűlési képviselőjét. Toroczkai László már korábban is jelezte, ha a vezetőség elkezdi üldözni a támogatóit, akkor közösen néznek szembe ezzel. Korábbi elnökhelyettes-jelöltjének kizárását nehéz lenne nem üldözésnek tekinteni, Ásotthalom polgármestere nem is késlekedett a válasszal.

– Dúró Dóra a mai napig arról beszélt, hogy a Jobbikot egyben kell tartani, mert az ő élete is ennek a mozgalomnak a részévé vált. Mától nincs értelme többet erről beszélni. Előre kell tekinteni. –írta közösségi oldalán.

Bejegyzésének utolsó szavai is beszédesek, azt írja „Mi itt voltunk, vagyunk és leszünk. Egyszerűen magyarok. Mi magunk.”

A poszthoz melléklet képről kiderül, továbbra is az a cél, hogy június 23-án zászlót bontanak. Mostantól úgy tűnik ez lesz a napja a Jobbik kettészakadásának is.

Röviddel Ásotthalom polgármestere után Dúró Dóra férje, Novák Előd is bejegyzést írt a Facebookra. Ebben többek között azt írja, feleségét azért zárták ki, mert nem az elnökség nem meri megkockáztatni, hogy a következő tisztújításra még jobban megerősödjön a párt legnépszerűbb női politikusa. A kizárást koncepciós eljárásnak tartja, a titkos szavazás szerinte úgy történik a Jobbikban, hogy “egy nagy kerekasztalnál mindenki figyeli a mellette ülőt, hogy mit ír a szavazólapra (mert még csak nem is ikszelni kell, tehát a kézírás is azonosítható).”