Két tehetséggondozó szakkört indíthatott a Kálvin téri óvoda a Nemzeti Tehetség Programnak köszönhetően ebben a nevelési évben. A pályázat lezárásaként nyílt napot szerveztek a szülőknek, hogy megtekintsék, mivel is foglalkoztak az utóbbi hónapokban a gyerekek.

– A Makói Óvoda több tizenéves múltra tekint vissza a gyermekek tehetségsegítését, felfedezését érintően – mondta el Bába Andrásné, hozzátéve, hogy a mostani pályázatnak köszönhetően ebben a nevelési évben két olyan tehetséggondozó szakkört tudtak indítani, amiben a gyermekek logikus gondolkozását igyekeztek fejleszteni. Az intézményvezető kiemelte, a gyerekek érdeklődését 5 éves kortól az érdeklődés térképe nevű módszerrel vizsgálják. A kiemelkedő képességeik alapján pedig játékos foglalkozásokat szerveznek: ha valaki például a mozgás területén emelkedik ki, akkor mozgásos tevékenységet szerveznek. Ezek a foglalkozások kis csoportokban zajlanak, 8-10 fővel, mivel így minden gyerekkel egyénileg is tudnak foglalkozni.

A nyílt napon a szülők az Észbontogatók tehetségműhely foglalkozásába tekinthettek be, amelyet Petrikné Kovács Gabriella tartott. A tehetségfejlesztő óvodapedagógus portálunknak elmondta: a gyerekek a táblás játékokkal, a mátrixszal, a szúdokuval és az interaktív táblával is megismerkedhettek a foglalkozások során, amelyekre játékokat is készítettek Zombori Emőke segítségével. Ezek nemcsak a logikus gondolkodást, hanem a térlátást, a beszéd- és számolási készség fejlődését is segítik. Hozzátette: a gyerekek nagyon szeretik, ajándéknak tekintik, hogy itt lehetnek a foglalkozásokon.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest