Hírek Kiemelt hírek Makó

Lázár: a széthúzás a legdrágább dolog

A makói testületi ülést is meglátogatta a térség országgyűlési képviselője, aki a képviselőket pártpolitika mentes, közös munkára buzdította. A városnak nagy jövőt jósol.

Makó jövőképéről tárgyalt először a képviselő testület, amelynek során Farkas Éva Erzsébet beszámolt a folyamatban lévő fejlesztésekről is, illetve mint kiderült a születésszám is növekedésnek indult, a munkanélküliség viszont csökkenésnek.

A rövid távú fejlesztések között Farkas Éva Erzsébet kiemelte az új kézilabda csarnokot, a Páger Mozi, és a Kálvin utcai rendelőt, de a fürdő fejlesztése is hatalmas előrelépés lesz a városnak, a Csipke sor alsó szintjének felújítására is aláírhatják a szerződést a kivitelezővel.

Lázár János a megválasztása után jelezte, minden képviselőtestülethez ellátogat a választókerületben, hogy megtudja milyen fejlesztési terveik vannak, erről is beszámolt a testületi ülésen a polgármester.

Volt szó többek között a Nagyér-csatorna lefedéséről, utak, járdák javításáról, a gyógyászati turizmus, a Maros-part, a közvilágítás fejlesztéséről, de előkerült a postai épületek, a mentőállomás, vagy éppen a Bérpalota felújítása is.

A térség országgyűlési képviselője azt kérte, szedjék össze ezeknek a fejlesztéseknek a költségeit és úgy is juttassák el hozzá, mindez mennyibe kerülne.

navigate_before
navigate_next

– A választásoknak vége, most a munkának van az ideje, mert a széthúzás a legdrágább. Nem kell politikai pankráció – kezdte felszólalását Lázár János, ezt az ötletet egyébként minden képviselő pozitívan értékelte.

Arra kérte a képviselő testületet, fontoljanak meg egy komoly felmérést, amiből kiderül, mire van szüksége egy 25-35 év közötti makói fiatalnak. Amikor ez megvan, ezekre kell forrásokat elkülöníteni, de nem szétaprózva, hanem koncentráltan, mert bár a mobilizációt megállítani nem lehet, de ha elégedettek a fiatalok, akkor több esély van a városban maradásukra.

A képviselő ezzel együtt a helyi vállalkozókkal való nagyobb kapcsolattartást is szorgalmazza, de nem a multik felé elsősorban, hanem a kisvállalkozások felé. Lázár János arra is felhívta a képviselő testület figyelmét, hogy szerinte alul van tervezve az adóbevétele a városnak a várható gazdasági növekedés alapján ennél több befolyó pénzre lehet számítani.

A turizmus kapcsán a képviselő kiemelte, egyértelmű, hogy rengetegen jönnek Makóra Romániából és Szerbiából, ezekre jobban kell figyelni, és ott helyben komolyabb marketinget kell folytatni.

Lázár János beszélt a kiszombori elkerülőről is, amelyet még a mostani állami költségvetés tervezésekor vitára akar bocsátani az országgyűlésben, illetve a Makó-Szeged közötti elővárosi vasút ötletéről is, ami egy későbbi terv, de ha megvalósul, akkor hatalmas előrelépést jelenthet a városnak.