Hírek Kiemelt hírek Sport Színes

Ismét remekeltek a makói erőemelők

Marton Gergely és Majoros Róbert legutóbb Füzesgyarmaton versenyzett. A makói erőemelők arany- és ezüstérmekkel térhettek haza.

Marton Gergely és Majoros Róbert nemrégiben részt vettek a Magyar Professzionális Erőemelő Liga Kupán, amelyet Füzesgyarmaton rendeztek meg. Az erőemelők ismét remek eredményekkel zártak. A kvalifikációs versenyen Gergely juniorként, -90 kilogrammos súlycsoportban erőemelésben, felhúzásban és guggolásban indult.

– Ahogy megfigyeltem, én voltam a legkönnyebb a súlycsoportomban. Elég jó ellenfelet kaptam Ignéczi Árpád személyében, akire húzóerőként tekintek a szeptemberi világbajnoksághoz – fogalmazott Gergely. Eredményeit tekintve erőemelésben, felhúzásban és guggolásban az előkelő második helyezéseket érte el. – Sajnos, a guggolásom csak 200 kiló lett, a felhúzásom 240 kiló és az összetettben 582,5 kilót értem el. Szeptemberre szeretnék egy kicsit többet teljesíteni, most már van motivációm.

Róbert „open” korcsoportban, -100 kilogrammos súlycsoportban versenyzett: guggolásban, erőemelésben és felhúzásban. Robinak ez volt a második olyan megmérettetése, ahol felnőtt korcsoportban. Összesen 10 fő versenyzett, amely népesnek számít.

– A testsúlyom jól alakult: 95,3 kilogrammot sikerült elérnem, amelyhez társult egy 265 kilogrammos guggolás, egy 182,5 kilogrammos fekvenyomás és 302,5 kilogrammos felhúzás. Ez összetettben 750 kilogrammos eredményt jelentett, amellyel II. lettem erőemelésben és guggolásban is, de felhúzásban I. helyezést értem el, elhagyva 22,5 kilóval a második helyezettet – foglalta össze a versenyét Robi. – Már népesnek számított a 10 versenyzővel a mezőny, így több kihívást jelent számomra és jobban is érzem magam. Értékesebbnek érzem a súlyukat is.

A két fiú jól érezte magát a füzesgyarmati versenyen, azonban nincs idejük pihenni: gőzerővel készülnek a szeptemberi GPC Világbajnokságra, illetve a nyár folyamán még részt vesznek egy-egy kupán.