Hírek Kék hírek

Együttműködést írt alá a rendőrség és a katasztrófavédelem

A már korábban megkötött egyezményt bővítették ki a felek, kiemelt cél a káresetek hatékony felszámolása és megelőzése.

Ünnepélyes keretek között 2018. május 30-án írták alá az érintett felek azt az együttműködési megállapodást, amely a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság, valamint a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság között jött létre. A megyei rendőrkapitányság nevében Dr. Piros Attila rendőr dandártábornok látta el kézjegyével a dokumentumot, a megyei igazgatóság képviseletében pedig Szatmári Imre tűzoltó dandártábornok, megyei igazgató írta alá a kétoldalú megállapodást.

Hivatalos formába öntött együttműködés már 2008. óta él a két megyei szervezet között, a mai aláírással a felek kibővítették és megerősítették korábbi együttműködési szándékukat. A rendőrség és a katasztrófavédelem munkatársai számos alkalommal közösen vesznek részt a káresetek felszámolásában, a két szakterület összehangolt, egymást támogató munkája minden alkalommal eredményesnek bizonyult.

A most aláírt együttműködési megállapodás pontjai kitérnek például személyi állományt érintő felkészítésekre, vagy a közösen végzett helyszíni ellenőrzésekre. A felek több között megállapodtak abban is, hogy az egyes szakterületek munkatársai rendszeres konzultációkon vesznek részt, ismereteiket, tapasztalataikat egymásnak, átadják, szakmai kiadványaikat megküldik egymásnak, s a kölcsönös érdeklődésre számot tartó szakterületeken közös kutatómunkát végeznek, a prevenció területén együtt dolgoznak.

A megállapodás 2018. május 31-én lép érvénybe.